Hopp til innhold
Preikestolen

Rekordmange går til Preikestolen: – Turistene er tilbake. Raskere enn vi hadde trodd

Bare i juni gikk 60.000 opp til det verdenskjente fjellplatået. En ny undersøkelse viser at også flere nordmenn vil feriere i Norge.

Kjerag

Fallulykke ved Kjerag: – Jeg har ventet på at noen skal falle ned

En kvinne i 20-årene skal ha falt mellom 15 og 20 meter rett ned en skrent ved Kjerag. – Det burde vært skilting og avsperring der, sier turistvert ved fjellplatået.

Biljard på Kjeragbolten

Kompisgjeng spilte biljard på Kjeragbolten

Simen Andreas ville gjøre noe litt utenom det vanlige i sommer. På sykkelturen fra Mandal til Bergen, fant han og kompisene ut at de skulle spille biljard på Kjeragbolten.

Lysebotn

Basehopper omkom ved Kjerag

En basehopper omkom etter et hopp fra Kjerag. Hopperen skal ha havnet i fjellveggen 200 meter over det planlagte landingsstedet.

Preikestolen

Populære turmål får 10,5 millionar

14 turmål, frå Senja i nord til Hemsedal i sør, får millionstønad frå tilskotsordninga Nasjonale turstiar i år. Mesteparten av pengane går til å forbetra turstiane.

Johannes Apon

Kjeragbolten vil melke Preikestolen-suksessen med truger

Tredagers ekspedisjoner på truger og ny turisthytte ved Kjeragbolten. Slik skal den spektakulære perlen i Lysefjorden bli en helårsdestinasjon for turistene.

Nye kraftmaster i Kjerag-området

Norges første Instagram-vennlige strømmast

Kanskje blir ikke den nye designmasten Lysefjordens største attraksjon, men Forsands ordfører tror strømmasten kan bli et populært fotomotiv for turister.

Glatt til Preikestolen

Patrulje skal gjøre turistmagneter tryggere

Eget mannskap skal patruljere stien til turistmagnetene Preikestolen og Kjerag i Lysefjorden. Det skal gi turistene en ekstra trygghet i fjellet.

syklisthopp

Våghals droppet ut på Kjeragbolten

Belgiske Kenny Belaey utfordret skjebnen under sitt besøk på Kjerag i sommer. Den anerkjente trialsyklisten tok sats på sykkelen og hoppet ned på selve bolten – to ganger.