Rypebryst Rypebryst er et vilt alternativ til den tradisjonelle julematen. Foto: Egil Torheim/ NRK.Selv om pinnekjøtt, svineribbe, juletorsk og lutefisk blir regnet som de egentlige julemidagene, er det mange som foretrekker vilt på selve julekvelden.
Persetorsk Persetorsk. (Foto: Egil Torheim/NRK)Persetorsk - ingen julemiddag er meir bergensk enn den.
Gjes(s)tebud Både danskene og svenskene bruker mye gås, men i Norge er det kalkunen som har fått innpass som festmat av fugl.
Juledesserter Riskrem og MultekremMultekrem og riskrem er blant de mest populære juledessertene. De er uhyre enkle å lage og smaker veldig godt.
Hjemmelaget leverpostei Leverpostei.Der er litt jobb å lage leverpostei fra bunnen av, men posteien kan fryses slik at du har den over lengre tid.
Kalkun til nyttårsaften Godt for Ganen gir deg oppskriften på hvordan du får til den perfekte nyttårsmiddagen.
Julesild på 1 - 2- 3 Julesilden bør lages tettest opp mot jul. Prøv f.eks. mediteraneansild - med en smak av Mexico.