Fremgangsmåte
1. Mal opp på en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin med kvern 2,5 kg svinelever og ca 500 g spekk (dette får du kjøpt i slakterbutikken eller så skaffer din kjøpmann dette på bestilling).
2. Mal også opp åtte ansjosfileter og bland sammen med lever og spekk. Hvis du ønsker en veldig finmost postei kjører du det hele gjennom kverna flere ganger.
3. Lag så en bechamel eller hvit saus:
3 spiseskjeer hvetemel, 3 ss smør, 3 dl melk og 3 dl fløte. Jevn til med maizena til du er fornøyd med konsistensen. Bland så inn 2 egg i sausen. Dette gjør at posteien bindes bedre når alt blandes sammen.
4. Bland sausen med posteimassen og krydre med salt og pepper. Dersom du vil ha andre smaker frem kan du f.eks. bruke allehånde.
5. Hell posteimassen i aluminiumsformer (fåes kjøpt i alle dagligvarebutikker) og sett disse i et vannbad i stekeovnen. Stekeovnen skal stå på 110 grader C, og steketiden i vannbadet er ca 50 minutter.
Siden dette er litt arbeid, kan det lønne seg å lage opp noen kilo slik at en har leverpostei utover vinteren. Posteien tåler godt frysing i noen måneder.