Grunnlake
2 dl sukker
2 dl eddik hvit 7%
4 dl vann
Gies ett oppkok og avkjøles
Julesild
2 dl grunnlake
2 dl tomat ketchup
Mediteraneansild. Foto: Ann Kristin Rykke/NRK
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts knust laurbærblad
1/2 dl sylteløk
4 sildefileter
Mediteraneansild
2 dl grunnlake
1 fl Heinz Mediteranean
4 sildefileter
1 dl sylteløk
Sommersild
(men også god til jul)
4 dl grunnlake
Sommersild (også god til jul). Foto: Ann Kristin Rykke/NRK
50 gram stangselleri
100 gram ass. paprika
50 gram løk
1 fedd hvitløk
3 sildefileter
Sennepssild
2 dl grunnlake
2 dl olivenolje
1 dl grov sennep
2 sp fersk hakket dill
Sursild
4 dl grunnlake
kokes opp med:
10 nellik spiker
4 laurbærblad
1 ts hel sort pepper
1 knivsodd allehånde
Avkjøl og tilsett:
1 stor
4 kryddersildfileter
Kesamsild med gressløk
1 boks kesam
1 potte fersk gressløk
1 dl sylteløk
4 sildefileter
Oppskriftene er laget av Stig Hammerland. De er holdbare i kjøleskap i ca. 14 dager. Server silden på grovt brød!