For enkelte er desserten like så viktig som hovedretten.
De mest brukte «julaften – dessertene» er riskrem eller multekrem og det er veldig, veldig enkelt å lage dem.
Riskrem
Dette går så fort at du rett og slett ikke trenger å bestemme deg før etter selve middagen om du vil ha dessert. Alt du trenger er en pakke risgrøt, fløte og rød saus (den kommer vi tilbake til).
Riskrem
1. Mens noen rydder av middagsbordet koker du opp risgrøten(velg selv om du vil ha 5 eller 20 minutters varianten).
2. Deretter pisker du krem av fløte og litt sukker. Så rører du rett og slett krem og risgrøt sammen med en skje og vips så er riskremen ferdig.
Rød saus
Den kan kjøpes ferdig i ulike varianter, men best blir den du lager selv. Har du jordbær, bringebær, kirsebær eller rips på frysen er det enkelt å lage sin egen saus.
1. Kok opp f.eks. rips. Sil av saften i en annen kasserolle og kok så den.
2. For å få den passelig tykk tilsetter du litt potetmel. Kanskje vil du og sukre saften litt, men det må hver enkelt tilpasse sin egen smak.
Her kan du altså bruke ulike bærsorter og vi garanterer at dette blir bedre enn sausen du kjøper i pappkartong på butikkken.
Multekrem
Her kan du enten bruke multesyltetøy eller hele multer og sukker.
1. Har du hele multer, tiner du disse og kjører de i en kjøkkenmaskin eller du stauker/knuser dem med det du har for hånden.
Multekrem
Tilsett litt sukker.
2. Deretter gjør du som med riskremen – du rører pisket krem og multene eller multesyltetøyet sammen og vips igjen, så har du fiks ferdig multekrem.
Lykke til og en riktig god jul fra Godt for Ganen redaksjonen.