Nordens største matfestival «Gladmat» handler i år om nye tider. For kokk Øyvind Næsheim betyr det å ikke sløse og å utnytte mer av råvarene enn vi gjør i dag.
VIANVANG (NRK): – Michelin-kontrollørene kjører sjelden langt fra en flyplass, så hit kommer de aldri. Det synes Arne Brimi er helt greit.
Sven Erik Renaa sier at gode råvarer er essensielle for å kunne lage god mat slik han gjør det. Nå skryter han over de lokale leverandørene som har gjort den Michelin-verdig matlagingen hans mulig.
Tre Michelinstjerner til Maaemo kan inspirere fleire til å lage kvalitetsrestaurantar, og utvikle det norske restaurantkartet, trur Eyvind Hellstrøm.
– Når Michelins matinspektører har vurdert restauranter i Norge har de ikke vært i Trondheim. Det mener innehaver av restaurant To rom og kjøkken, Roar Hildonen.
Oslorestauranten Maaemo fikk tre stjerner i den nye, nordiske Michelinguiden som ble presentert i formiddag. Det er første gang i Norden at det deles ut tre stjerner.
Maaemo i Oslo er første nordiske restaurant som er tildelt tre Michelin-stjerner. Samtidig er de norske restaurantene Kontrast og Re-Naa tildelt én stjerne hver for første gang.