Renaa berømmer lokale råvarer

Sven Erik Renaa sier at gode råvarer er essensielle for å kunne lage god mat slik han gjør det. Nå skryter han over de lokale leverandørene som har gjort den Michelin-verdig matlagingen hans mulig.

Glade griser

Glade griser er gode råvarer for Sven Erik Renaa.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Nå kommer kravene til å bli enda tøffere, allerede i dag måtte vi opp en time tidligere, og nå blir det sikkert så gøy fremover at vi trenger ikke gå å legge oss, sier Anbjørn Øglænd eier av Prima Jæren.

Vil ha glade griser

Sven Erik Renaa er svært nøye på å bruke lokale råvarer i matlagingen sin. Han reiser selv ut på gårdene for å håndplukke produsentene sine. En av restaurantene hans, Re-Naa ble i går premiert med en Michelin-stjerne.

– Det er viktig å vite litt om historien til råvarene, vite at bonden har en kjærlighet til dyrene når han avler dem opp og at han tar vare på dyrene, sier Renaa.

– Da starter vi på bunnen, om ikke vi er med å gjør jobben helt fra starten av så stopper

Bredo Våland med grisene sine

Bredo Våland er stolt over grisene sine, og føler han bidratt med sin del for at Re-Naa fikk en Michelin-stjerne.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

det opp kan man si. Alle i denne kjeden må gjøre sin del, sier Bredo Våland som er grisebonde på Jæren. Han leverer i samarbeid med Prima Jæren råvarer til Renaa restauranter.

Avhengig av gode råvarer

Han er stolt over grisene sine og føler at han har en liten del i Michelin-stjernen som gikk til restaurant Re-Naa.

– Det håper jeg han føler. Den typen mat som jeg lager er ikke veldig komplisert, derfor er jeg avhengig av at råvarene har den ekstremt høye kvaliteten som de har. Den må være helt på topp om det er moden eller mør eller fersk eller hva som er kriteriet i den enkelte råvaren, sier Renaa.

Sven Erik Renaa

– Det er viktig at grisene har det bra og får kjærlighet. Også skal de være fette og ha en god krøll på halen, sier Sven Erik Renaa.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Og grisene på Jæren viser tegn på at de er fornøyde, og lykkelig uvitende om at de en dag havner på matfatet.

– Hva skal til for at du ser det er en god gris?

– De skal være fete og ha en god krøll på halen, sier Renaa.

Flere nyheter fra Rogaland