– Nå kommer kravene til å bli enda tøffere, allerede i dag måtte vi opp en time tidligere, og nå blir det sikkert så gøy fremover at vi trenger ikke gå å legge oss, sier Anbjørn Øglænd eier av Prima Jæren.
Vil ha glade griser
Sven Erik Renaa er svært nøye på å bruke lokale råvarer i matlagingen sin. Han reiser selv ut på gårdene for å håndplukke produsentene sine. En av restaurantene hans, Re-Naa ble i går premiert med en Michelin-stjerne.
– Det er viktig å vite litt om historien til råvarene, vite at bonden har en kjærlighet til dyrene når han avler dem opp og at han tar vare på dyrene, sier Renaa.
– Da starter vi på bunnen, om ikke vi er med å gjør jobben helt fra starten av så stopper
det opp kan man si. Alle i denne kjeden må gjøre sin del, sier Bredo Våland som er grisebonde på Jæren. Han leverer i samarbeid med Prima Jæren råvarer til Renaa restauranter.
Avhengig av gode råvarer
Han er stolt over grisene sine og føler at han har en liten del i Michelin-stjernen som gikk til restaurant Re-Naa.
- Les mer:
- Les mer:
– Det håper jeg han føler. Den typen mat som jeg lager er ikke veldig komplisert, derfor er jeg avhengig av at råvarene har den ekstremt høye kvaliteten som de har. Den må være helt på topp om det er moden eller mør eller fersk eller hva som er kriteriet i den enkelte råvaren, sier Renaa.
Og grisene på Jæren viser tegn på at de er fornøyde, og lykkelig uvitende om at de en dag havner på matfatet.
– Hva skal til for at du ser det er en god gris?
– De skal være fete og ha en god krøll på halen, sier Renaa.