Hopp til innhold
Wenche Brønn og sønnen Theodor

Wenche er mamma til Theodor: – En belastning å stå i dette over tid

En betydelig andel foreldre til barn med funksjonsnedsettelser arbeider redusert, viser fersk statistikk. For alenemamma Wenche Brønn handler livet om å komme seg gjennom dagene.

Kvinne sitter nært dataskjerm med store bokstaver

Ragna er nesten blind, men jobber som journalist

Synet til Ragna Kornelia Forså gjør at hun ser som et abstrakt maleri. Hun har blitt avvist mange ganger i søken etter jobb, men nylig ble hun tatt inn i varmen i drømmejobben.

Ung mann med mørkt hår, briller og skjegg sitter i rullestol.

Vil ha sterkare rettsvern: – Dette er ei grov sak

Handikapforbundet reagerer sterkt på saka om alvorleg sjuke Markus som kjenner seg innesperra i egen heim. No ønsker eit fleirtal av partia på Stortinget ei ny lov.

Ranim Tartusi sitter i en grå sofa med høy rygg. Hun har en svart høyhalset genser på seg og en grønn jakke. Hun har det brune håret i en hestehale. Hun holder en telefon foran ansiktet.

Ranim kan levere i barnehagen, men finner ikke forelesningen

Alt i samfunnet skal være universelt utformet. Men Ranim (28) er helt avhengig av medstudenter eller forelesere for å finne frem til forelesningene.

Markus Hagen Calado sammen med moren Mai-Lis Hagen.

Markus (21) føler boligen har blitt et fengsel

Med kommunens hjelp kan alvorlig syke Markus bare gå ut døra to ettermiddager i uka, og aldri etter klokka 21.00. – Uverdig og trist, sier moren som har saksøkt kommunen.

anonymt bilde

Varsler mener funksjonshemmet fikk for mye Valium. Store mørketall, mener forsker

Vernepleieren klarte ikke å overse det hun mente var overmedisinering og ulovlig bruk av tvang. Hun varslet, og det fikk store konsekvenser for henne.

En kvinne ligger på en benk med en blodtrykksmåler rundt armen. Hun har på seg svarte klær. Ved siden av henne står en kvinne som har på seg sykepleieruniform. Til høyere er en kvinne med mørkt hår i hestehale, rød genser og svart bukse. Ut fra måten hun holder hendene på ser det ut til at hun kommuniserer med kvinnen som ligger med døvespråk.

Døve får ikke gi blod: Nå blir Oslo første by som tillater det

Døve med tolk har ikke fått gitt blod i Norge – før nå. I Oslo har blodbanken snudd. – Det føles veldig bra, sier blodgiver Anne-Line.

Anne-Pia Nygård

Kronglete ferjer skaper problem for funksjonshemma

Mange funksjonshemma gir opp både dobesøk og kafébesøk om bord i ferjene. Dei har problem med å komme seg ut av bilen.

Amir Hashani

Blir ikke hentet: Syke og eldre går glipp av livsviktige legetimer

De siste månedene har det kommet inn over 3000 avviksmeldinger til Pasientreiser i Oslo. Helsepersonell fortviler over tiden de kaster bort.