Her er den nye Innafor-programlederen

Kampsport-utøver Bani Sereba (31) blir NRK-programleder sammen med Emma Clare Gabrielsen.

Bani Sereba

Bani Sereba (31) fikk jobben som programleder for dokumentarserien Innafor.

Foto: Kamilla Marie Johnsen / NRK

Oppdatering: Bani Sereba jobber ikke lenger i NRK.

Over 300 søkte da dokumentarserien Innafor skulle ansette en ny programleder til dokumentarserien Innafor. Etter flere runder med Snapchat-utlysning, intervjuer og arbeidsprøver, landet valget på Bani Sereba (31).

Emma Clare Gabrielsen og Bani Sereba

Bani Sereba skal være programleder for dokumentarserien Innafor sammen med Emma Clare Gabrielsen.

Foto: Kamilla Marie Johnsen / NRK

– Dette er jo helt sjukt, og en utrolig mulighet. Det er drømmejobben, sier Bani Sereba (31) om å ha fått jobben som Innafor-programleder, sammen med Emma Clare Gabrielsen (25).

– Bani har ingen journalisterfaring, men han har mye livserfaring til tross for at han er ung, sier prosjektleder Tove Austad.

De siste årene har Bani drevet med kampsport og konkurrert innen thaiboksing på proffnivå. Han har også laget podcast, jobbet i restaurantbransjen, vært blikkenslager, murer, fisker og drevet med teater på Nordic Black Theatre.

Fan av Theroux og Kemp

– Jeg liker at dokumentarsjangeren belyser ting som ellers ikke kommer frem, sier Bani.

– Jeg har sett mye på Louis Theroux og Ross Kemp, to programledere som er med på reisen personlig, i likhet med hvordan Innafor gjør det, selv om kontrastene mellom de to nevnte er store, sier han.

– Louis er forsiktig og spiller på det naive for å få ut selvsikkerheten til intervjuobjektet. Kemp er en annen type, og ikke redd for å gå inn i de tøffeste miljøene. Han tar seeren med inn i lukkede miljøer man ellers vet lite om, og gir oss tilgang til mørke steder.

Bani Sereba

Se videoen Bani sendte inn til NRK der han presenterer seg selv.

Ikke redd for kritikk

Han gleder seg til å jobbe med Innafor, og sier han likte hvordan programlederen er med inn der det skjer og blir påvirket i prosessen.

– Man er med på reisen. Du ser ekte reaksjoner, ekte situasjoner. Det er autentisk og troverdig.

Etter første sesong av Innafor diskuterte mange om det var riktig av NRK å lage dokumentarer om temaer som sugardating og intimkirurgi.

– Jeg er ikke redd for kritikk, det er alltid noen som er misfornøyde. Så lenge du viser realiteten – den er der uansett, du bare synliggjør. Ting blir ikke borte ved at du ignorerer dem, sier Bani.

– Et programledertalent

Prosjektleder Tove Austad tror det er en fordel at Bani Sereba har en annen bakgrunn enn de fleste NRK-journalister.

Tove Austad

Prosjektleder Tove Austad mener Bani Sereba er et stort programledertalent.

Foto: Martin Gaarder / NRK

– Først og fremst ansatte vi ham fordi vi ser på ham som en veldig god historieforteller. Han har det som skal til, den såkalte «x-faktoren». I tillegg har han jobbet i mange forskjellige bransjer, har tilgang til mange ulike miljøer, og er etter det vi har sett dyktig til å få folk til å åpne seg.

– Vi er helt sikre på at vi også denne gangen har funnet et stort programledertalent. Vi tror han vil utfylle Emma veldig fint.

Innafor sesong 2 kommer på NRK i løpet av høsten.