Dette er Renegades MC, Bergen

Renegades MC har fått offisiell status som hangaround klubb for Hells Angels. Klubben er dermed prøvemedlem i Hells Angels – og kan bli fullverdig medlem i løpet av et par år.

Dermed kan HA vokse til 8 avdelinger med nesten 100 medlemmer i Norge.

Renegades har klubbhus i Hardangerveien 107 på Nesttun ved Bergen. Samme adresse har ”Stiftelsen klubbhuset”. Formålet til denne stiftelsen ”er å huse motorsykkelklubben Renegades”. Stiftelsens mål er å ”kjøpe eiendommen de i dag leier” til klubbhus.

2 millioner

Klubbhuset til Renegades ble kjøpt av to klubbmedlemmer i 1996. De kjøpte NSBs gamle verksted for 400.000,- kroner, og leide så ut eiendommen til sin egen klubb og stiftelse. 12 av medlemmene har underskrevet stiftelsens årsberetning.

Klubblokalet ble nylig – 22 februar 2010 - pantsatt for 2 millioner kroner. Klubben må altså ut med minst 2 millioner kroner for å kjøpe eiendommen, som har et areal på 3000 kvadratmeter og et boareal ca 500 kvadratmeter.

Renegades MC framstår som miljøvennlige; de investerte nylig i varmepumpe for å redusere energiforbruket i klubblokalet.

Forynger HA

De 14 medlemmene i Renegades har en gjennomsnittlig alder på 36 år, 6 år lavere enn snittalderen til de fullverdige medlemmene.

De tjener i snitt 500.000,- kroner (inkludert skatt), og flere av dem er selvstendig næringsdrivende innenfor bygg og anlegg, eiendom og godstransport.

Seks av 14 medlemmer i Renegades er straffedømt. Blir de og andre prøvemedlemmer i Hells Angels fullverdige medlemmer, reduseres andelen straffedømte i Hells Angels fra ca 65 til ca 61 prosent.