NRK Meny
Normal

– Alt for Jondalen

Skytterkonge Kim André Aannestad Lund har valgt sitt motto.

Skytterkonge 2013 - Kim André Aannestad Lund

Kim André Aannestad Lund fra Jondalen har vunnet tre gull under landsskytterstevnet. Gjevest er nok allikevel tittelen som skytterkonge.

Foto: Nils Olav Mevatne / NTB scanpix

NRK snakker med den nybakte skytterkongen, morgenen etter maktdemonstrasjonen som skaffet han tittelen.

Etter triumfen var sikret, sa Aannestad Lund at det nok kom til å bli en liten tur på byen. Dagen derpå innrømmer han at den turen ble svært liten.

– Den ble nok litt liten den byturen der. Jeg får vel vente til vi er ferdige, og har kommet oss hjem.

– Du er i gang med skyting allerede i dag?

– I dag er det feltfinale, så da er det muligheter for å skrive seg inn i historiebøkene med å vinne både bane og felt, sier Aannestad Lund.

– Hva er feltskyting?

– Vi går en liten runde ute i skogen, og så skyter vi fem forskjellige stasjoner mot forskjellige figurer. Og så er det de beste da som kvalifiserer seg til en finale forklarer han.

Saken fortsetter under videoen:

Årets skytterkongeble Kim-André Aannestad Lund fra Jondalen. Mona Isene ble prinsesse. Lund sikret seieren på dramatisk vis. Hele ni skyttere måtte ut i omskyting, men der var Lund best.

Årets skytterkonge

Nyter kongetittelen

Uansett hvordan det går i felt, er tittelen som skytterkonge den som henger høyest på landsskytterstevnet. Den tilhører nå Kim André Aannestad Lund. I tillegg har unggutten fra Jondalen fått med seg gullet i lagskyting for Jondalen og gullet i samlagsskyting for Numedal.

Da det gjaldt som mest under omskytingen i går, smelte han inn 10 innertiere.

– Det var vel flere som trodde det var umulig at Buskerud skulle få skytterkongen, da det var noen skyttere fra Nord-Norge som hadde noen poeng å gå på.

– Hvordan er nervene i en omskyting med 9 skyttere?

– Du merker jo at pumpa slår litt ekstra, men det er jo det du trener på hele året. Når det er såpass mange gode skyttere, så vet man at man omtrent er nødt til å ha bare innertiere. Nivået er såpass høyt, sier Aannestad Lund.

I Norge er det tradisjon for at konger velger seg et slagord eller at valgspråk, og de tre kongene etter 1905 har valgt seg «Alt for Norge». På oppfordring fra NRK velger også skytterkonge Aanestad Lund seg et slagord:

– Nei, hva skal det være. Har du noen gode eksempler, ler Aannestad Lund.

– Nei, si det. Hva med «Alt for Jondalen»?

– Ja, det hørtes bra ut, sier skytterkongen, som ikke har planer om å abdisere i Sandnes i 2014:

– Da skal vi prøve å få med oss pokalen hjem igjen, avslutter Aannestad Lund.