Orkanen Matthew ødela bryllupsplanene

Bryllupsdagen ble ikke helt som ventet for Christer (35) og Kiersten (36) Persson fra Vestfossen i Øvre Eiker.

Christer Persson og Kiersten Persson

UVÆR: Christer og Kiersten Persson ble mann og kone én dag tidligere enn planlagt.

Foto: Privat

Orkanen Matthew som har herjet på Haiti og Jamaica, er fredag på vei mot Florida-kysten.

Christer og Kiersten Persson hadde satt bryllupsdatoen til torsdag 6. oktober i byen Kissimmee i Florida, men skjønte fort at det kom til å bli kraftig uvær.

– Vi fulgte med på værkanaler og fikk indikasjoner på det skulle bli veldig vått. Så da kastet vi oss rundt og fikk gjennomført bryllupet én dag tidligere, forteller Christer til NRK.

Kaotisk dag

Det nygifte paret er glade for at de tok avgjørelsen. For torsdagen ble kaotisk, med styrtregn og mennesker som skulle hamstre mat og utstyr i påvente av orkanen. Samme kveld fikk de beskjed om å holde seg inne.

– Vi var tidlig ute for å kjøpe vann og mat, men i butikken var det fullstendig kaotisk, sier Christer.

Christer Persson og Kiersten Persson

FØR STORMEN: På bryllupsdagen fikk paret fint vær.

Foto: Privat

– Dette er noe vi kommer til å huske. Du er ikke akkurat forberedt på storm når du skal gifte deg. Men det ble en veldig fin dag, selv om det var én dag tidligere.

Bryllupsreise på Haiti

Ekteparet fra Vestfossen har med seg fire personer fra Norge i brudefølget. Nå skal de videre til Jamaica og Haiti. På Haiti forårsaket orkanen Matthew store materielle skader da den feide over den lille øystaten. Over 300 mennesker mistet livet i orkanens herjinger og det er ventet at dødstallet kommer til å stige.

Christer forteller at paret ikke er sikre på om de kommer seg dit.

– Vi flyr først til Fort Lauderdale og skal etter planen på cruise. Men det er opp til cruiseselskapet om det blir noe av, forteller han på telefon fra Kissimmee.