Matthew
Foto: NASA / Reuters

Orkanen «Matthew»

Oppsummert

Orkanen «Matthew» skapte store ødeleggelser da den traff Haiti og deler av Den dominikanske republikk, før den beveget seg videre til den sørøstlige kysten i USA. Nær 900 er bekreftet døde.

 • FN fryktar angrep på hjelpekolonner

  FN er bekymra for ei auke i angrep og plyndring av naudhjelpskolonner som hjelper ofra i Haiti etter orkanen Matthew sine herjingar på øya. Det har tatt tid for mat, medisinar og anna hjelp å koma fram til ofra i mange området. Så langt er 546 personar omkome etter orkanen.

 • Minst 18 døde i North Carolina

  I North Carolina i USA har minst 18 personer mistet livet som følge av den voldsomme flommen som orkanen Matthew forårsaket. I Florida har antall omkomne steget til ni.

 • Dødstallet stiger i USA

  Antall omkomne i Nord-Carolina etter orkanen Matthew har steget til 11, etter at en 75 år gammel mann ble funnet død i bilen sin i dag. Uværet forårsaket voldsom flom og ødeleggelser i delstaten. Orkanen har tatt livet av 19 personer i USA

 • 1,4 millioner trenger hjelp i Haiti

  Minst 1,4 millioner mennesker trenger umiddelbar hjelp etter orkanen Matthews herjinger i Haiti, opplyser FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Han har lansert en kampanje for å få inn 120 millioner til på tre måneder fra verdenssamfunnet.

 • Nødhjelp framme på Haiti

  Helikoptre kjører skytteltrafikk med mat og medisiner til avsidesliggende områder i orkanherjede Haiti. 1,4 millioner innbyggere i øystaten har behov for nødhjelp etter Matthews, ifølge FN.

Stormen Matthew herjer langs Atlanterhavskysten i USA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no