NRK Meny
Normal

Krever full åpenhet om økonomien i norsk idrett

Fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg, skriver i et brev til Norges idrettsforbund at de krever full åpenhet om pengebruk i organisasjonen.

Roger Ryberg
Foto: Buskerud Fylkeskommune

Det var VG som i flere artikler satte søkelyset på manglende åpenhet om reiseregninger og pengebruk generelt i Norges idrettsforbund.

Kretsleder i Buskerud Idrettskrets, Roar Bogerud, hadde i november et samlet styre i ryggen da han i et brev til idrettspresident Tom Tvedt framsatte et krav om å oppheve vedtaket om at innsyn i reiseregninger og andre bilag bare skal gjelde fra 2015.

tvedt

Idrettspresident Tom Tvedt har gjentatte ganger nektet å vise hvordan Norges Idrettsforbund har brukt penger før juni 2015.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men styret i Norges idrettsforbund er uenige og mener alle spørsmål om pengebruken, blant annet fra OL i Sotsji, har blitt redegjort i detalj.

Nå gir fylkeskommunen full støtte til idrettskretsen i Buskerud om at det nasjonale forbundet må være åpen om bruken om penger også før 2015.

Støtter idretten med flere millioner kroner

Brev til Norges Idrettsforbund

Buskerud fylkeskommune stiller i et brev tydelige krav til Norges idrettsforbund om økonomisk åpenhet.

Foto: Faksimile

Fylkesordfører Roger Ryberg skriver i brevet at Buskerud fylkeskommune årlig bidrar med betydelige driftsstilskudd til Buskerud idrettskrets, og at idretten må være gjennomsiktig.

– Åpenhet er en del av samfunnskontrakten og plikten organisasjoner som utøver viktige samfunnsfunksjoner med det offentliges midler har, skriver Ryberg.

Fylkesordføreren sier Buskerud fylkeskommune forventer full åpenhet rundt alle forhold også av økonomisk art i alle organisasjonsledd og på alle nivåer i organisasjoner hvor fylkeskommunen er involvert med økonomisk midler.