Hopp til innhold

Møttes for første gang – nå vil de legge turbulente NIF-år bak seg

Det har stormet rundt Norges idrettsforbund (NIF) i flere år. Fredag ettermiddag møttes idrettspresident Tom Tvedt og kulturminister Trine Skei Grande for første gang for å stake ut en ny kurs.

Trine Skei Grande og Tom Tvedt

FØRSTE MØTE: Fredag ettermiddag møttes idrettspresident Tom Tvedt og kulturminister Trine Skei Grande for å se fremover.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg har inntrykk av at NIF har vært gjennom store endringer og store utfordringer i det siste. De målsettingene vi har satt oss om mer åpenhet knyttet til hvordan vi bruker offentlige midler har vært en bra prosess for idretten å være gjennom, sa den nye kulturministeren etter det trekvarter lange møtet.

Grande vil holde fast ved åpenhetslinjen tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland i sin tid startet, men ønsker nå å vende fokuset fremover.

– Nå kan vi ta fatt på de tingene som peker fremover. Det handler om inkludering i samfunnet, folkehelse og det å gjøre at barn og unge kan være mer aktiv.

Akkurat dét er idrettspresident Tom Tvedt glad for.

– Det har vært vanskelig, men det vi har vært opptatt av i dag er fremover, og det er jeg veldig oppløftet over å høre.

Krevende samarbeid

Det er nå litt over halvannet år siden Tom Tvedt ble «kalt inn på teppet» av daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Den gang tordnet Helleland over manglende åpenhet i idretten.

Og idrettspresidenten legger ikke skjul på at han mener det har vært utfordrende å samarbeide med Helleland.

Tom Tvedt og Linda Hofstad Helleland

KREVENDE: Idrettspresident Tom Tvedt mener det var krevende å samarbeide med tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– De fleste så vel at det var krevende. Det vi er opptatt av nå er jo de endringene vi har gjort, og komme oss videre til det beste for norsk idrett, sa han på spørsmål om samarbeidet med den nye barne- og likestillingsminister.

– Oppfatter du at det vil være lettere å samarbeide med Trine Skei Grande?

– Jeg oppfatter veldig klart og tydelig at vi hadde et veldig godt møte i dag. Vi var omforent om de fleste punkter.

God tone

For fredag ettermiddag var stemningen en helt annen da Tvedt møtte Trine Skei Grande for første gang etter at hun tiltrådte som kulturminister forrige uke.

– Det var kjempegod stemning og en god tone. Jeg tror vi har et godt utgangspunkt sammen, konkluderte Grande.

Selv om det var stor grad av enighet, og møtet både startet og avsluttet med en god klem, er idrettspresidenten forberedt på at det kan komme uenigheter i fremtiden.

– Det vil alltid være sånn at når det kommer en ny kulturminister så vil den kulturministeren ha det på sin måte.

Trine Skei Grande og Tom Tvedt

KLEM: Møtet ble både startet og avsluttet med en god klem.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal