Hopp til innhold

Møttes for første gang – nå vil de legge turbulente NIF-år bak seg

Det har stormet rundt Norges idrettsforbund (NIF) i flere år. Fredag ettermiddag møttes idrettspresident Tom Tvedt og kulturminister Trine Skei Grande for første gang for å stake ut en ny kurs.

Trine Skei Grande og Tom Tvedt

FØRSTE MØTE: Fredag ettermiddag møttes idrettspresident Tom Tvedt og kulturminister Trine Skei Grande for å se fremover.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg har inntrykk av at NIF har vært gjennom store endringer og store utfordringer i det siste. De målsettingene vi har satt oss om mer åpenhet knyttet til hvordan vi bruker offentlige midler har vært en bra prosess for idretten å være gjennom, sa den nye kulturministeren etter det trekvarter lange møtet.

Grande vil holde fast ved åpenhetslinjen tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland i sin tid startet, men ønsker nå å vende fokuset fremover.

– Nå kan vi ta fatt på de tingene som peker fremover. Det handler om inkludering i samfunnet, folkehelse og det å gjøre at barn og unge kan være mer aktiv.

Akkurat dét er idrettspresident Tom Tvedt glad for.

– Det har vært vanskelig, men det vi har vært opptatt av i dag er fremover, og det er jeg veldig oppløftet over å høre.

Krevende samarbeid

Det er nå litt over halvannet år siden Tom Tvedt ble «kalt inn på teppet» av daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Den gang tordnet Helleland over manglende åpenhet i idretten.

Og idrettspresidenten legger ikke skjul på at han mener det har vært utfordrende å samarbeide med Helleland.

Tom Tvedt og Linda Hofstad Helleland

KREVENDE: Idrettspresident Tom Tvedt mener det var krevende å samarbeide med tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– De fleste så vel at det var krevende. Det vi er opptatt av nå er jo de endringene vi har gjort, og komme oss videre til det beste for norsk idrett, sa han på spørsmål om samarbeidet med den nye barne- og likestillingsminister.

– Oppfatter du at det vil være lettere å samarbeide med Trine Skei Grande?

– Jeg oppfatter veldig klart og tydelig at vi hadde et veldig godt møte i dag. Vi var omforent om de fleste punkter.

God tone

For fredag ettermiddag var stemningen en helt annen da Tvedt møtte Trine Skei Grande for første gang etter at hun tiltrådte som kulturminister forrige uke.

– Det var kjempegod stemning og en god tone. Jeg tror vi har et godt utgangspunkt sammen, konkluderte Grande.

Selv om det var stor grad av enighet, og møtet både startet og avsluttet med en god klem, er idrettspresidenten forberedt på at det kan komme uenigheter i fremtiden.

– Det vil alltid være sånn at når det kommer en ny kulturminister så vil den kulturministeren ha det på sin måte.

Trine Skei Grande og Tom Tvedt

KLEM: Møtet ble både startet og avsluttet med en god klem.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste