Flere menigheter holder matkollekt

I september startet Strømsgodset menighet i Drammen med matkollekt til Frelsesarmeen for utdeling blant fattige familier. Nå har flere menigheter fulgt etter.

Diakon Edel Gervin i Bragernes kirke

Diakon Edel Gervin i Bragernes kirke viser fornøyd frem matvarene fra søndagens gudstjeneste.

Foto: Sondre Gevelt / NRK

Initiativet fra Strømsgodset menighet kom etter at flere matkjeder begynte å selge varer som snart gikk ut på dato til redusert pris, i stedet for å gi det bort til Frelsesarmeen og andre frivillige organisasjoner.

Les også: Kan ha funnet løsningen på matmangelen

Bragernes menighet, Grønland menighet i Oslo og Nord-Odal Frivilligsentral er blant dem som nå gjør det samme, og diakon Edel Gervin i Bragernes menighet sier at matkassen de satte ut var full allerede første uken.

– Vi har satt en kasse i våpenhuset i Bragernes kirke slik at når folk kommer hit til korøvelse, gudstjeneste eller konserter, så kan de ha med seg langtidsholdbar mat som de kan legge i kassen. Så hentes matvarene av Frelsesarmeen hver tirsdag, til utdeling på onsdager.

– Meningsfylt

I kurven ligger det alt fra saft til suppeposer som folk donerte under søndagens gudstjeneste.

– Vi ble inspirert av Strømsgodset menighet da de startet med dette for noen uker siden. Vi tenkte at dette vil vi også være med på, fordi Frelsesarmeens arbeid er så meningsfylt, sier Gervin.

– Hva er det folk bruker å gi?

– Det er hermetikk, ris, pasta, knekkebrød og andre ting som folk kan ha bruk for.

Kapellan Line Lindholm i Strømsgodset menighet.

Kapellan Line Lindholm ved Strømsgodset menighet er fornøyd med at andre inspireres til å gjøre det samme som de startet med.

Foto: Sondre Gevelt / NRK

Kapellan Line Lindholm i Strømsgodset kirke er veldig fornøyd med at deres idé har spredt seg.

– Det er veldig fint at andre lar seg inspirere. Det vil være ulike behov fra sted til sted, og jeg synes det er et flott tiltak. Jeg tror også det viser at det faktisk er et behov for at man gir konkrete matvarer, selv om noen tenker at man kunne gitt penger i stedet, sier Lindholm.

Utvider tilbudet

Strømsgodset menighet har også en plan om å utvide tilbudet til aktiviteter som ungdomsklubb, torsdagstreff for eldre, konfirmantundervisning og ulike kor.

Edel Gervin ser frem til å følge utviklingen i matinnsamlingen.

– Vi ønsker å være en diakonal kirke. En kirke som viser omsorg for mennesker i byen og derfor synes jeg det er fint å støtte Frelsesarmeen som jobber for å spre de godene vi har på en rettferdig måte i byen, avslutter hun.

Matkollekt i Bragernes kirke

Maten fra søndagens gudstjeneste i Bragernes kirke er variert, men det er litt mindre enn hva de fikk første uke.

Foto: Sondre Gevelt / NRK