NRK Meny
Normal

Flere idrettslag oppmerksomme på alkoholforbruk

Flere idrettslag fokuserer på alkoholforbruken blant foreldre og trenere etter at Sondre Bulie fortalte sin historie, forteller organisasjonen Av og til.

Sondre Bulie på fotballbanen som ung

FLERE OPPMERKSOMME: Historien om fotballgutten Sondre har ført til at flere idrettslag har blitt satt søkelyset på alkoholforbruk blant foreldre og trenere.

Foto: Privat

Organisasjonen Av og til har fått mye oppmerksomhet for videoen om Sondre. I videoen forteller fotballgutten at treningene ble et fristed fra en ellers vanskelig oppvekst som var preget av morens rusavhengig.

Nå er det flere idrettslag som har satt søkelyset på alkoholbruk og som jobber med tydelige retningslinjer for alkohol og klubbaktiviteter, forteller Kari Randen i Av og til.

– Vi har allerede fått over 40 nye Se og bli sett-klubber som jobber med å få dette på plass. Og vi vet at det er mange flere som er i ferd med å bli det.

Les den sterke historien til Sondre her:

Organisasjonen jobber med å redusere de negative følgende et alkoholbruk kan medføre.

Kari Randen

VIKTIG: Kari Randen i Av og til mener det er viktig at man blir enige om en felles policy for alkoholforbruk i klubbene.

Foto: Hans Ola Hevrøy / NRK

Historien til Sondre er en del av holdningskampanjen Se og bli sett som jobber for å sikre at klubbene har rutiner og retningslinjer i forbindelse med alkoholforbruk blant foreldre og trenere.

– Akkurat den filmen her har en kjempe viktig budskap om at det finnes barn i de aller fleste idrettslag som sliter med foreldrenes alkoholforbruk på hjemmebane, sier Randen.

– Når vi vet at en av fire foreldre sier at de synes det er greit å drikke alkohol når de er på klubbsamling med foreldre og unger, så tenker vi at her er det om å gjøre å ta en diskusjon om hvordan man skal drikke i forbindelse med idretten.

Folkehelseinstituttet anslår at 90 000 barn i Norge har foreldre med rusproblemer.