Fant 900 ubrukte skudd

Politiet fant et lager på over 900 ubrukte skudd da de pågrep den terrorsiktede Anders Behring Breivik på Utøya.

Hus på Utøya

69 mennesker ble skutt og drept under massakren på Utøya 22. juli.

Foto: Kim Erlandsen

Under skytingen skal Breivik flere ganger ha gått til det hvite informasjonshuset midt på Utøya der kofferten med ammunisjon lå. Det sier flere kilder til VG .

Politiet skal også ha funnet flere fulladede magasiner i vesten til Breivik og kuler i kamrene til riflen og pistolen som han brukte.

flagg ved utøya

Mange la ned blomster ned ved bredden av Tyrifjorden ved Utvika, etter massakren på Utøya 22. juli.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Under massakren returnerte Breivik flere ganger til det hvite informasjonshuset midt på Utøya. Der lå en koffert fylt opp med ammunisjon. Ifølge VGs opplysninger fant politiet også flere fulladede magasiner i vesten til Breivik og kuler i kamrene til riflen og pistolen som Breivik brukte.

Forskjellig tidspunkt

I tillegg har krimteknikere fra politiet funnet minst 186 tomhylser på øya. Det er ikke noe som tyder på at det ble brukt andre våpen enn riflen og pistolen under massakren.

I går var det utspørring i Stortinget, der justisminister Knut Storberget blant annet informerte om hendelsesforløpet 22. juli . I sin orientering sa Storberget at Anders Behring Breivik ble pågrepet mellom fem og syv minutter senere enn først antatt.

Mens Oslo politidistrikt har operert med klokken 18.27 som tidspunkt for pågripelsen, sa Storberget under dagens høring at Nordre Buskerud politidistrikt nå opererer med et senere tidspunkt.

Pågripelsen skjedde mellom klokken 18.32 og 18.34, sa Storberget under dagens orientering i Stortinget.

Breivik opplyste da han ble pågrepet at det var to andre celler, noe det ble slått riksalarm om klokken 18.50.