NRK Meny
Normal

Får plass på sprinten

Erlend Bjøntegaard kommer til å gå sprinten i VM i Oslo.

Bjøntegård

Erlend Øvereng Bjøntegaard og resten av det norske skiskytterlandslaget trente på Beitostølen før VM i Oslo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Norge har hele fem plasser på sprinten etter at Johannes Thingnes Bø ble verdensmester i Kontiolahti .

– Bjøntegaard har prestert på et veldig høyt nivå og er en het kandidat til å gå sprinten på lørdag, sier idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik.

Morten Aa Djupvik

Idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Er han så het at han får gå?

– Det vil jeg ikke bekrefte før dagen før, men Erlend har vist noen gode resultater. Samtidig viser han at han takler det å ha kniven på strupen slik han gjorde i USA.

Fem stykker til start

Skiskytteren fra Kongsberg gjorde karrierens beste løp da han gikk inn til en 5. plass under jaktstarten i Presque Isle i februar. 25-åringen skjøt godt og viste at formen er på vei.

NRKs eksperter, Liv Grete Skjelbreid, Torgeir Bjørn og Ola Lunde er ikke i tvil. De mener alle at Bjøntegaard kommer til å gå sprinten på bekostning av Lars Helge Birkeland.

– Jeg er sikker på at Bjøntegaard får gå sprinten. Han har fortjent det. Det er bare sykdom som kan sette han ut, sier Liv Grete Skjelbreid.

Bjøntegaard selv er klar på at formen er god få dager før det braker løs i Holmenkollen.

– Nå er ikke uttaket offentlig ennå, men jeg har fått beskjed om jeg skal gå eller ikke. Jeg kan si så mye som at jeg er hundre prosent innstilt på å gå. Jeg vil og jeg skal ha den siste sprintplassen, sier Bjøntegaard.

Laster innhold, vennligst vent..