Hopp til innhold

Thingnes Bø på andreplass og karrierebeste av Bjøntegaard

Johannes Thingnes Bø hadde matchball på siste stående skyting, men to bom ødela for nordmannen, som avsluttet på 2. plass 24,8 sekunder bak Martin Fourcade.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Laster innhold, vennligst vent..

– 2. plass er jo den første taperen, sier Thingnes Bø til NRK.

– Det var ikke helt bra dette. Det kunne fort blitt en seier. Jeg gjør et greit renn, Fourcade gjør det litt bedre enn meg, men han vinner fordi jeg bommer to ganger på siste skyting.

22-åringen synes det var vanskelige forhold og mener skytingen kunne gått dårligere, men likevel er han fornøyd med å ha sikret seg sin tredje pallplassering på rad.

– Det var vanskelig vind i dag. Jeg kunne fort bommet på den serien jeg skjøt fullt hus. Totalen er helt grei og jeg får en ny pallplass. Det er første 2. plassen min, ler Thingnes Bø.

Frisk åpning

Det startet strålende for Lillebror Bø som skjøt fullt hus på siste liggende og første stående skyting, samtidig som han økte stadig forspranget sitt.

– Nå har Johannes alle muligheter. Han har god tid til å forberede seg til siste stående skyting. Jeg synes han presser veldig bra her, sa NRKs ekspertkommentator Lunde.

Inn til siste stående skyting var han hele 39 sekunder foran franskmannen Fourcade.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

– Det er helt enormt det Thingnes Bø driver med nå. Det er helt fantastisk, sa ekspertkommentator Lunde.

Like etter at Thingnes Bø skyter fullt hus gjør Martin Fourcade, Anton Shipulin og Erlend Bjøntegaard akkurat det samme.

Hadde full kontroll

Så er duket for matchball på siste skyting for Thingnes Bø. Han har alt i egne hender.

– Han får et psykologisk overtak hvis han tar dette nå, sa NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Men lillebror Bø bommer to ganger. Samtidig treffer Fourcade på alle sine og da er plutselig franskmannen 7,9 sekunder foran. Franskmannen holder unna og tar sin 46 verdenscupseier.

– Han kan fort runde 50 i løpte av denne sesongen, sier Lunde.

Thingnes Bø kommer kjører inn til 2. plass 24,8 sekunder bak Fourcade. Shipulin er over halvminuttet bak og kommer inn ett minutt og elleve sekunder bak franskmannen.

Tarjei Bø ble nr. 19. Ladekluss ødela for 27-åringen.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Bjøntegaard med karrierebeste

En som virkelig imponerte var Bjøntegaard. 25-åringen skjøt godt og ble første nordmann med fullt hus på liggende skyting.

På siste stående skyting fikk han en strafferunde, men det hindret han likevel ikke å komme inn til sin beste plassering i karrieren.

– Utrolig moro for han som har trent så hardt i mange år. Det har vært et stort press på han inn mot denne jaktstarten. Han har vist det flere ganger før at han er veldig sterk mentalt, og dette er en sterk 5. plass sier NRKs kommentator Stabrun Smith.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal