«Anno»-deltaker: – Jeg kaster ikke mat lenger

Magnus Midtvedt (24) har fått et annet syn på mat og sosiale medier etter å ha vært med i serien «Anno».

Magnus, Anno

ANNO-DELTAKER: Magnus Midtvedt fra Tranby i Lier er en av deltakerne i «Anno» på NRK1.

Foto: Eivind Senneset / Eivind Senneset

– Det var et skikkelig miljøsjokk å være med i «Anno», sier Magnus Midtvedt (24) om serien som hadde premiere på NRK 1. januar.

I «Anno» skal 14 deltagere leve i Bergen på 1700-tallet, med mål om å vinne et Borgerbrev som var forbeholdt de mest vellykkede i samfunnet. Hver uke blir en deltaker sendt hjem etter dueller og turneringer. Deltakerne starter nederst på rangstigen. Det er lite mat – og det går for det meste i sild og poteter.

– Jeg husker veldig godt det første sildemåltidet. Det var vanskelig å svelge. Det var som å spise tran i fast form, men du venner deg til det, sier 24-åringen.

Anno

De 14 deltagerne i NRKs nye realitysatsing «Anno».

Foto: Eivind Senneset / Eivind Senneset

– Vi kaster for mye mat

«Anno» ble spilt inn i Bergen på sensommeren i fjor. Magnus Midtvedt kan ikke avsløre hvor lenge han er med i serien, men det var lenge nok til at han ble forandret.

– Jeg setter større pris på ting nå enn før. Bare det å gå inn i en butikk for å kjøpe mat er en ubeskrivelige luksuslykke.

24-åringen spiller basketball på eliteserienivå og har alltid vært opptatt av riktig kosthold, men han er blitt enda mer bevisst etter tiden i «Anno». Han mener nordmenn kaster altfor mye mat som er spiselig.

– Jeg kaster i hvert fall ikke mat. Har maten gått ut på dato eller er litt råtten, så finner man alltid noe å bruke den til.

Legger vekk mobilen

Liungen fikk seg en aha-opplevelse når det gjelder internett og bruk av sosiale medier.

– På Anno hadde vi ikke mobiltelefoner og datamaskiner, noe som gjorde at vi ble bedre kjent med hverandre.

Nå har 24-åringen blitt mer bevisst på å legge vekk mobiltelefonen når han er sammen med venner og familie.

– Jeg er blitt bedre på å være mer til stede. Vi faller fort ut av en samtale så fort vi tar frem mobilen. Det å være sosial er å være i fysisk kontakt med andre og være face-to-face, sier «Anno»-deltakeren.

Episode fem av «Anno» vises på NRK 1 onsdag klokken 19.45.