NRK Meny
Normal

– Hareide bør gripe inn

Lise Christoffersen (Ap) reagerer på at KrF i Drammen valgte å si nei til rådmannens forslag på 230 flyktninger. Hun mener KrF-leder Knut Arild Hareide nå bør gripe inn.

Lise Christoffersen

Lise Christoffersen, stortingsrepresentant for Buskerud Arbeiderparti mener KrF burde stemt for rådmannens forslag.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

KrF, Frp og Høyre fikk i går flertall i bystyret i Drammen ved å stemme for det opprinnelige antallet på 170 flyktninger, og mot rådmannens forslag på 230.

Christoffersen: – Det er et KrF jeg ikke kjenner igjen

Lise Christoffersen, stortingsrepresentant for Buskerud Arbeiderparti mener KrF burde stemt for rådmannens forslag.

– Det hadde vært mye mer i tråd med det partiet står for. Dette er et KrF jeg ikke kjenner igjen.

– Vi snakker om mennesker som har fått opphold i Norge fordi de har krav på beskyttelse. Drammen har alltid vært kjent for å ta imot det vi blir bedt om. Og det taller er ikke henta ut fra løse lufta, det er det som er behovet.

Christoffersen ønsker KrF-leder Knut Arild Hareide på banen.

– Jeg synes Hareide burde ta en prat med noen av sine partifeller i Drammen. Jeg oppfatter at han har et klart syn på våre menneskerettighetsforpliktelser når det gjelder å gi beskyttelse til mennesker på flukt.

– Vi må ha tillit til at de lokale partiene gjør de vurderingene som trengs. Vi legger til rette for føringer nasjonalt, men det er vanskelig å overstyre lokale beslutninger, sier Dag Fedøy, kommunikasjonsrådgiver for Krf.

Partiledelsen hadde i dag ikke mulighet til å kommentere saken.

Gusrud: – Vi må være realistiske

Samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre har skrevet en samarbeidsavtale hvor de ble enige om å bosette 170 flyktninger i Drammen.

Odd Gusrud

Odd Gusrud (KrF) mener det ikke er realistisk å ta imot 230 flyktninger.

Foto: NRK

– Jeg er bekymret for hvor stort tallet er blitt. Vi har tatt imot mange flyktninger i mange år, og vi har fått skryt og priser for at vi greier å inkludere folk. Men vi må være realistiske og nøkterne, for ellers ryker alt, og det er ingen tjent med, sier Odd Gusrud, som sitter i bystyret i Drammen for KrF.

– Vi må også ivareta alle de som får omsorgstjenester fra kommunen.

Mange har reagert på at KrF har satt et tak på 170 flyktninger.

Er dette i tråd med partiets kjerneverdier?

– Vi skulle gjerne tatt imot flere, men det koster mye. Det er viktig å ha en kommune som er trygg i sin drift. Jeg tror de færreste i bystyret ved hva en mottakelse av 170 mennesker betyr.

– Vet ikke rådmannen det heller?

– Jo, han vet nok det. Men vi ville ikke bryte en avtale vi inngikk for tre måneder siden.