NRK Meny
Normal

Mot helg med Nathalie Niyonzima

Nathalie Niyonzima kom til Norge som flyktning fra Burundi i 2002. Hun hadde opplevd at mor og to brødre ble drept i hjemmet deres. Nathalie, en søster og en utviklingshemmet bror, overlevde. Det var krise. Tre barn var foreldreløse. Faren til Nathalie døde av kreft da hun var 8 år gammel.

På vei hjem til Burundi

Illustrasjonsbilde.

Foto: JEAN PIERRE AIME / REUTERS

I «Mot helg» forteller hun om hva som skjedde, og om hvordan hun på et tidlig tidspunkt bestemte seg for å gå videre.

– Det som gir livet liv, er håp! Hun forteller sterkt om det å komme til Norge, om nye venner og familier som har møtt henne med kjærlighet og åpne dører.

Likevel, det som gjør at hun i dag har et godt liv, er ballasten hun fikk med seg hjemmefra. Ikke minst har hun med seg livsgnisten fra sin mor, et fantastisk menneske som fylte hjemmet deres med kjærlighet. Der var det varme klemmer, lek og latter, en arv som hun tar med seg videre.

Det som skjedde var meningsløst og etterfulgt av mye smerte, og det var da hun begynte å be. I dag tror hun at Gud har vært med hele veien, hjulpet dem å få nye venner og en god utdannelse. Nathalie arbeider nå med en mastergrad i medisin. Ja, hun tror på en allmektig Gud, på tross av det som har skjedd.

Musikk: Carola - «Størst av alt»