NRK Meny
Normal

Morgenandakten onsdag 12. mai

”Hva lengter du etter?” Det er ikke et enkelt spørsmål å besvare. For hva lengter jeg egentlig etter?

Mange ting, selvfølgelig hvis jeg begynner å skrape i det ytterste laget av meg selv; ferie når jeg er sliten, et godt måltid med gode venner, å få synge mer, ja, sånne ting. Men hva lengter jeg egentlig etter? I livet mitt, med livet mitt? Spørsmålet byr meg på en vandring langs til dels dunkle, tåkete og forvirrede stier i meg selv, med mange røster som vil vise meg veien og fallbyr sine mer eller mindre fristende tilbud, jeg synes jeg trenger både lys og veivisere for å finne fram. Hva lengter jeg etter? Tenk om jeg ikke finner det, tenk om det er noe alt for stort, tenk om det er noe jeg ikke har kontroll på, kanskje til og med farlig.

Filmen ”Alice in wonderland” i Tim Burtons regi, forteller om den unge Alice som i en situasjon der hun skal ta et valg som kommer til å være førende for resten av livet, blir ført inn i sitt livs vandring (kutte dette?: for å finne seg selv og sin egen styrke) Hun møter forvirrende og tilsynelatende meningsløse hendelser og skikkelser så vel som gode hjelpere, og bakom ligger farer og truer som hun oppfordres både til å komme seg unna, og til å møte.
Etter nøling og tvil får hun ro, kraft og styrke til å reise seg opp og kjempe mot farene. Gjennom kampen blir hun tydelig for seg selv og for andre, og ut av hennes kamp endres faktisk livsvilkårene for henne selv og for mange rundt henne – til det gode.

Hva lengter du etter? Hvor går ditt livs vandring, og hvilke farer er det som du kanskje tenker ligger der og truer? Jesus kaller seg selv for veien, sannheten, lyset og livet. Gjennom forvirrende og dunkle stier i ditt liv vil han være med deg som det. Han vil møte deg der du er, og slå følge med deg på vandringen mot ham, mot deg selv, mot de andre, og ut i verden. Du kan trygt be han om det.

Hva lengter du etter? I teksten vår for i dag sier Jesus i Lukasevangeliet kapittel 11 vers 9: ”Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.”

Hege Fagermoen

Musikk: Lengsel, Kristin Reitan