Sykkelaksjon - Evelyn Gildemyn og Ivar Arne Devik delte ut penger i Ilaparken onsdag morgen. - Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK /

Evelyn Gildemyn og Ivar Arne Devik delte ut penger i Ilaparken onsdag morgen.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

Kommunen delte ut penger

Trondheim kommune deler ut 20 kroner til gående og syklende. Det får de for å væremiljøvennlige.

Ivar Arne Devik - Mange ble både glade og overrasket over 20-kroningen de fikk av Ivar Arne Devik. - Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK /

Mange ble både glade og overrasket over 20-kroningen de fikk av Ivar Arne Devik.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

Ja, sånn markerer Trondheim kommune den europeiske mobilitetsuka. Der fokuset er på miljøvennlig transport.

– Kjempedag på jobben

Det er i i Ilaparken og i Teknoparken på Tempe det skjer.

– Dette er en kjempedag på jobben, og mange er både blide og overrasket over å få penger, sier Ivar Arne Devik i sykkelgruppen i Midtbyen i Trondheim.

Trondheim kommune skal dele ut 20.000 kroner i løpet av dagen. Da vi besøkte Ilaparken onsdag morgen, gikk pengene unna.

– Ikke alle har tid til å stoppe for oss, men mange gjør det og setter pris på det vi gjør. Dette er både helsefremmende og viktig for miljøet, sier Devik.

1,3 mrd på sykkel

Trondheim kommune med bidrag fra staten og Sør-Trøndelag fylkeskommune, satser nå på å legge bedre til rette for syklende og gående rundt om i byen. 1,3 milliarder kroner fra Miljøpakken skal brukes til sykkeltiltak.

– Dette er viktig for både helsa og miljøet i Trondheim, mener Devik.

I tillegg til 1,3 milliarder til sykkeltiltak, skal kommunen også bruke 500 millioner kroner til å gjøre skoleveiene sikrere, og 150 millioner til gangveier og snarveier for gående.

Statistikken viser at 40.000 mennesker i Trondheim bor innenfor en radius på 30 minutters gange fra Torvet. Det betyr at det er mye å hente for miljøet om alle disse går eller sykler til sentrum.

En rekke oljeselskaper har de siste månedene kuttet stillinger. Her i Trøndelag har ingeniører mistet jobben i Aibel, Aker Solutions og Odfjell Drilling. Nå må også General Electric Oil and Gas si opp ansatte.
Magnus Meistad har funnet det som trolig er et sverd fra jernalderen.
70 år har gått siden Solveig Lindgjerde var krigsflyktning fra Finnmark. Nå har hun fått Kongens fortjenestemedalje.