Hopp til innhold

Fortsatt behov for slukking i Flatanger

Varme punkter oppdages stadig i brannområdet i Flatanger. Onsdag formiddag trengs det igjen helikopterslokking.

Brannslukking Flatanger

Helikoptre er på ny tilkalt til Flatanger for å drive etterslokking av brannen.

Foto: Terje Næss

– To-tre nye plasser ble oppdaga i natt og i morgentimene da politihelikopteret fløy over brannområdet i Flatanger med varmesøkende kamera, sier operasjonsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Ulf Bertil Wiseth.

– Områdene er vanskelig tilgjengelige, så vi har valgt å be om helikopterbistand til etterslokkinga her, sier Wiseth.

Det skal ikke være snakk om flammer, men varme i bakken.

Stadig oppblussing

Brannruiner Flatanger

66 bygninger brant ned i storbrannen i Flatanger sist i januar.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Brannen i Flatanger, som herja som verst fra mandag 27. januar til onsdag 29. har blussa opp flere ganger den siste uka. Mest dramatisk var det lørdag kveld, da ble det meldt at det brant flere steder i Flatanger.

Mandag ble det funnet varme i terrenget tre steder.

Også tirsdag, da statsminister Erna Solberg besøkte Flatanger, ble det meldt om røykutvikling fra en av brannruinene i Hasvåg. Brannmannskapene fikk melding om dette mens de var i møte med Solberg, og måtte bare forlate lokalet for å kjøre til brannstedet.

Kameraovervåker fortsatt

Brannområdene overvåkes nøye, politiet flyr stadig over med varmesøkende kamera som kan oppdage varme i grunnen, og også kystverkets overvåkningsfly brukes i vaktholdet.

Det er ikke meldt nedbør de nærmeste ukene, så brannfaren ser ut til å vedvare. Mandag skrev Meteorologene på Twitter at det er ventet noen få millimeter med nedbør i Nord-Trøndelag, men uten at det er nok til noen stor reduksjon av brannfaren.

I begge trøndelagsfylkene er det forbud mot bålbrenning og annen bruk av åpen ild, og dersom man likevel velger å fyre opp, risikerer man å få bot på opp til 15.000 kroner.

Se bilder fra Kystverkets overvåkningsfly LN-KYV.