Hopp til innhold

Weng om Østberg: – Tror vi har fått en ny dronning

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Heidi Weng synes Ingvild Flugstad Østberg minner mye om Marit Bjørgen, og tror hun er i stand til å ta over tronen som skidronning.

Johaug, Østberg og Weng

HELNORSK PALL: Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng etter søndagens jaktstart. Heidi Weng tror Norge har fått en ny skidronning.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror vi fort kan få en ny dronning, sier Heidi Weng om Ingvild Flugstad Østberg.

Østberg overrasket og imponerte en hel skiverden da hun tidligere søndag rykket fra selveste motbakkedronningen Therese Johaug og vant den fem kilometer lange jaktstarten.

– Ingvild er litt samme type skiløper som Marit (Bjørgen). Hun er vanvittig sterk! Ikke bare i sprint, men også på distanse. Og de to egenskapene er det få som har, fastslår Weng.

Østberg

JUBLET: Ingvild Flugstad Østberg kunne fortjent slippe jubelen løs i målområdet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Man skal se litt opp for Ingvild

Marit Bjørgen fikk sin etterlengtede Tour de Ski-seier i fjor. Hun ble mamma i romjulen, og er naturlig nok ikke med under årets utgave.

– Tror du til og med Marit Bjørgen hadde slitt med å slå Ingvild i dag?

– Det er vanskelig å si når hun ikke er her. Men det er veldig imponerende av Ingvild i hvert fall, sier Weng.

Til tross for at Ingvild Flugstad Østberg virkelig har tatt steget i distanserenn denne sesongen, har hun ikke tror på at hun kommer til å bli den nye distansedronningen.

Marit Bjørgen

VANT I FJOR: Marit Bjørgen kunne slippe jubelen løs da hun kom først opp slalåmbakken i Val di Fiemme i fjor.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er lett å si sånt etter en dag der ting går veldig bra. Men Therese har et helt utrolig nivå inne, og snart kommer Marit tilbake med en sånn babyboost. Jeg må være tålmodig og jobbe videre og håpe at jeg kan kjempe på distanse i mesterskap om noen år, smiler Østberg og legger til:

– Det er mange år med trening, slit og prioriteringer. Så det er veldig morsomt å se at man får betalt for alt man har gjort.

Heidi Weng mener Østberg kan gi Johaug kamp denne sesongen.

– Jeg tror hun blir sterk i verdenscupen sammenlagt, i Touren nå og Tour de Canada senere i vinter. Jeg tror man skal se litt opp for Ingvild.

Ingvild Flugstad Østberg er i formidabel form og rykket fra Therese Johaug i bakken før start. Ingenting er sikkert i Tour de Ski.

RYKKET: Se hvordan Ingvild Flugstad Østberg avgjorde søndagens jaktstart.

– Kan bli en av verdens beste allround-løpere

NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland, er imponert over Østbergs fremgang på distansen.

– Jeg har stor tro på at Ingvild kan bli en av verdens beste allround-løpere, men hun vil nok alltid ha sitt fortrinn i sprint. Det at hun nå har levert to svært gode distanserenn, gir henne selvtillit som kan løfte henne som distanseløper, sier Aukland.

Østberg leder Tour de Ski sammenlagt 14,3 sekunder foran Johaug. Hun mener likevel lagvenninnen vinner soleklart. Heidi Weng tror ikke den kampen er avgjort.

– Når Ingvild viser at hun er så sterk nå, og går fra Johaug i motbakken, da tror jeg faktisk alt kan skje, avslutter Weng.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal