– Selv Jesus kunne ikke stoppet ham

Kevin Durant (25) herjer med resten av NBA om dagen. Mange mener han har gått forbi LeBron James som verdens beste basketspiller.

Kevin Durant

Kevin Durant er så god at LeBron James får oppdateringer på mobilen hver gang Durant har spilt en kamp. Her dunker 25-åringen i en kamp mot Houston Rockets.

Kevin Durants silkemyke distanseskudd er noe av det som gjør ham umulig å stoppe. Han slipper ballen så høyt oppe han kan, så nesten ingen forsvarere kan nå opp og blokkere skuddet.

Det er ikke hver dag eplekjekke NBA-spillere innrømmer at de er sjanseløse, men etter nattens kamp mellom Oklahoma City Thunder og Portland Trailblazers greide ikke Blazers-veteran Mo Williams å holde seg:

– Sånn som han spilte, kunne han antageligvis ha scoret selv med Jesus i forsvar, utbrøt en rundspilt og imponert Williams etter kampen, ifølge ESPN.

Scorer som Jordan

Durant er ikke den første som får motspillerne til å hente fram bibelreferanser. I 1986, da Michael Jordan scoret 63 poeng, var Larry Bird sikker på at «det der var Gud forkledd som Michael Jordan».

Og i det siste har Durant plukket poeng som nettopp Jordan, viser tall fra ESPN Stats and Info.

• Han har scoret vanvittige 40,6 poeng i snitt de siste fem kampene, nesten 31 poeng gjennom hele sesongen. Til sammenligning har ingen andre mer enn 26,2 i snitt - selv ikke LeBron James.
  • Det har bare skjedd fire ganger i år at noen har scoret mer enn 45 poeng i én kamp. Alle fire gangene er det Durant som har gjort det.
  • Han har scoret over 30 poeng i åtte kamper på rad. Ingen andre spillere har greid mer enn fire slike kamper på rad i år.

– Han er den beste i verden

Høydepunktene fra Durants innsats i natt, gjengitt med tillatelse fra Viasat, viser hvordan den enorme mannen gang på gang treffer nærmest umulige langskudd:

Mannen som dekket opp Durant i forsvar i natt, Nicholas Batum, er ikke Jesus. Han er likefullt regnet som en av NBAs mest solide forsvarsspillere, men ble redusert til sjanseløs tilskuer da 206 centimeter høye Durant traff langskudd etter langskudd.

– Han er den beste spilleren i verden akkurat nå, sa Batum etterpå.

Tallene viser at han har vært best

Dét har lenge vært en nesten blasfemisk uttalelse i NBA, hvor LeBron James i en årrekke har vært regnet som verdens klart beste.

Men nå er altså den fire år yngre Durant i ferd med å flekke tenner. I en lang artikkel på ESPN.com går statistikk-fantasten Tom Haberstroh gjennom tallene som viser at Durant har gått forbi LeBron på nesten alle områder denne sesongen, og han får støtte av en rekke eksperter.

James følger med

James har tidligere manglet en skikkelig rival, men etter nattens kamp avslørte han at han følger ekstremt nøye med på hva Durant får til.

Han uttalte tidligere denne uka at han er misunnelig på hvor mange skuddforsøk Durant får lov til å ta, og etter sin egen kamp mot Boston Celtics i natt kunne James gjengi alle detaljene om Durants innsats, over 2000 kilometer unna.

Han avslørte at kompisene hans sender ham statistikken til Durant etter hvert oppgjør.

– Jeg har mobilen min på KD-utkikk, flirte James etter kampen, ifølge Bleacher Report.

Laster Twitter-innhold

– Jeg er velsignet

Durant var lenge en tynn, litt stille spiller, men nå har han blitt tøffere. Under kampen mot Trailblazers slengte han kommentarer i retning motstanderbenken og tilskuere gjennom hele kampen.

– Vi er i ferd med å se en utrolig spiller utvikle seg foran øynene våre, sier treneren Scott Brooks.

Etter kampen var Durant sitt vanlige, høflige jeg. Og ordvalget passet ikke så aller verst med motspillernes Jesus-kommentar.

– Jeg har det bare gøy der ute. Jeg er velsignet, sa Kevin Durant.

Kevin Durant er 206 centimeter høy og har solid spenst.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)