Hopp til innhold

Vil vinne Paris-Roubaix

Å vinne sykkelklassikeren Paris-Roubaix er det neste store målet til verdensmester Thor Hushovd.

Thor Hushovd

Thor Hushovd viser stolt fram både gullmedaljen og VM-trøya

Foto: Rob Griffith / Ap

- Jeg har sagt i mange år at jeg vil vinne Paris - Roubaix, og klarer jeg å vinne det i en verdensmestertrøye er det en stor drøm, sier Thor Hushovd til NRK dagen derpå etter VM-triumfen i Australia.

Grimstad-syklisten ble nummer to i årets utgave av det 256 kilometer lange rittet, bare slått av sveitsiske Fabian Cancellara.

- Det er noe spesielt å vinne sånne løp i VM-trøye, så det er det neste store målet, sier han videre.

12 år etter at han vant VM-gull i tempo U23-klassen, sikret Hushovd seg i går et nytt og gjevere gull da han spurtet inn til seier foran danske Matti Breschel og hjemmehåpet Allan Davis.

Et annet stort mål som ligger foran nordmannen er sommer-OL i London i 2012.

- Det er absolutt noe jeg har lyst til å være i form til og oppnå noe der, men det er en stund fram. Så får vi se når det nærmer seg om løypa passer meg, men det er klart at OL-gull er stort, sier Hushovd.

Aha-opplevelse

Det ble ikke spesielt mye søvn på verdensmesteren selv om han hadde vært gjennom 267 harde kilometer, en sprint i verdensklasse, premieutdeling og tilhørende feiring utover kvelden. Likevel var det en fornøyd nordmann som gjorde seg klar for hjemreisen.

- Det er spesielt, og jeg har ren vanvittig god følelse i kroppen. Smilet kommer fort når jeg tenker på hva som skjedde i går, sier Thor Hushovd til NRK.

Er det mulig å få sove etter en slik dag?

- På en måte. Jeg ble jo sliten også, så jeg måtte til slutt legge hodet ned på puta og lukke øynene, men det er mange inntrykk og da jeg våknet følte jeg at det var fjernt ennå. Jeg fikk en aha-opplevelse da jeg tok fra medaljen og VM-trøya, og tenkte at der ligger de, sier han videre.

Nett-TV: Se den rå innspurten til Hushovd

Video VM innspurt Hushovd

Fri og operasjon

Den nybakte verdensmesteren hadde opprinnelig planer om og bare reise hjem og slappe av, men med en VM-tittel følger det også en del oppstyr.

- Nå skal jeg reise hjem til familien i Monaco og nullstille meg. Jeg hadde en del planer, men det er mulig at jeg må forandre de nå, en som kommer, sier han.

Hvor lenge går det før du tenker på trening nå?

- Nå skal jeg i alle fall ha fri en måned, og hvis jeg setter meg på sykkelen så er det bare for å kose meg langs rivieraen.

I de opprinnelige planene hans lå det også en tur til Sveits for å operere ut metallplatene som ble satt inn da han brakk kragebeinet i våres.

- Jeg har ikke lyst til å legge meg på en operasjonssal i Sveits nå, men det er nå det må gjøres. Det er utenfor sesong det kan gjøres, sier Hushovd.

Hushovd brakk kragebeinet 9. mai da han under en treningstur på sykkel i Italia søndag kjørte på en jente som krysset veien.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal