Hopp til innhold

Super-Svendsen fikk oppfylt guttedrømmen i vill rallytur

– Jeg var redd og tenkte at det her kommer til å gå dårlig, sier Emil Hegle Svendsen etter en heftig rallytur med «The Stig» i Holmenkollen.

Emil Hegle Svendsen fikk i dag kjørt seg da han fikk en kjøretur med The Stig, kjent fra TV-serien Top Gear. Turen fant sted i Holmenkollen. Foto: BBC Brit

SE VIDEO: Slik så det ut da Emil Hegle Svendsen satt på med den myteomsuste rallysjåføren «The Stig».

Den myteomsuste karakteren «The Stig» kommer fra BBCs populære bilprogram Top Gear og er i Norge i anledningen lanseringen av en ny BBC-kanal i Norden.

Svendsen var en av fire norske idrettsstjerner som var invitert til å kaste glans over arrangementet, og skiskytteren, som også er bilentusiast, var ikke vondt å be.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, gliser Svendsen til NRK.

Men etter kjøreturen ned og opp de svingete veiene rundt Midstubakken la han ikke skjul på at det nesten var i overkant spennende.

– Det var sykt, men jeg var redd. Det var flere ganger jeg tenkte at dette kommer til å gå dårlig, sier han.

The Stig

Dette er karakteren «The Stig». Han er fast inventar i bilprogrammet Top Gear hvor han blant annet tester biler. Poenget med karakteren er at ingen vet hvem han egentlig er siden han aldri viser seg uten den karakteristiske hvite hjelmen.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

«The Stig» vant

I tillegg til den eksklusive kjøreturen ble Svendsen, sammen med Therese Johaug, Rune Velta og Terje Håkonsen, utfordret til en svært utradisjonell konkurranse mot «The Stig» og hans rallybil.

Top Gear-programmet er kjent for sine utradisjonelle konkurranser og onsdagens PR-stunt i Norges nasjonalanlegg var intet unntak.

Samtidig som Top Gear-sjåføren dundret nedover den svingete veien fra hoppet i Kollen satte Rune Velta utfor ovarennet. I bunn vekslet han med Super-Svendsen som gikk det han maktet bort til skivene og skjøt.

– Dette var noe annet enn å ha (Martin) Fourcade i hælene, kommenterte skiskytteren som vekslet med Therese Johaug.

Langrennsstjernen fosset gjennom løypa bort til Midtstuebakken der Terje Håkonsen sto klar. Den pensjonerte snowboard-stjernen hoppet ut bakken, men kom i mål et lite sekund etter «The Stig», som til slutt vant konkurransen mot de norske stjernene.

Se video: Konkurranse mellom rallybil og ski i Holmenkollen

(Les videre under bildet.)

Therese Johaug

SE VIDEO: Slik gikk konkurransen mellom det norske laget bestående av Rune Velta, Emil Hegle Svendsen, Therese Johaug og Terje Håkonsen, og Top Gear-sjåføren «The Stig».

– Håper jeg overlever

Men det var altså etter stafetten høydepunktet for nordmennene kom, og det var ikke bare Svendsen som fikk seg et realt adrenalinkick av kjøreturen.

– Da jeg satte meg inn i bilen tenkte jeg bare: «Fy søren, hva har jeg gjort? Håper jeg overlever!», sier Johaug og bryter ut i latter.

– Jeg satt med øynene lukket hele tiden.

Både hun og Svendsen har nå en etterlengtet ferie frem til 1. mai.

– Det er sånn type avkobling jeg liker i ferien, men dette var intenst. Det er noe av det sjukeste jeg har vært med på, sier Johaug, med en litt for stor hjelm på hodet.

Svendsen, Johaug, Velta, Håkonsen

Disse fire norske idrettsstjernene konkurrerte mot rallysjåføren «The Stig» i Holmenkollen. F.v. Rune Velta, Therese Johaug, Terje Håkonsen og Emil Hegle Svendsen.

Foto: Holm, Alex / NTB scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal