Hopp til innhold

RBK beklager håndtering av Strandberg-streik

Rosenborg innrømmer at de lot følelsene styre uttalelsene etter at Stefan Strandberg nektet å spille mot Lillestrøm.

Stefan Strandberg

Stefan Strandberg møtte opp til trening på Lerkendal tirsdag, dagen etter at han nektet å spille kamp for Rosenborg. Nå bekrefter klubben at midtstopperen ikke får spille mot Start torsdag.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Mandag overrasket Stefan Strandberg alle da han nektet å stille til kampstart mot Lillestrøm på Lerkendal.

Klubben gikk tidlig ut og sa at den noe uvanlige streiken skyldes 23-åringens misnøye med det han oppfatter som manglende hjelp fra RBK til å finne en ny klubb til ham.

Sportslig leder Erik Hoftun sa i dag at de jobber med å bli kvitt midtstopperen, og tirsdag kveld la Rosenborg ut en pressemelding der de bekreftet at Strandberg ikke får spille den siste kampen før sommerpausen.

«Vi har gitt klart uttrykk for hva som er vår oppfatning av hans beslutning om ikke å spille kampen mandag kveld. Stefan Strandberg er derfor ikke aktuell til kampen mot Start torsdag.»

Dermed har 23-åringen spilt sin siste kamp for RBK, dersom noen andre klubber benytter seg av muligheten til å hente ham bort fra Trøndelag.

Erik Hoftun om Stefan Strandberg

Erik Hoftun bekreftet tirsdag at Strandberg kan finne seg en ny klubb i løpet av sommeren.

– Har ført til mye negativ støy

Strandberg har fått hard kritikk fra idrettsutøvernes fagforbund NISO, og ekspertkommentatorer har slaktet oppførselen hans.

Det samme gjorde styreleder Ivar Koteng kort tid etter at spillerens boikott ble kjent.

– Stefan Strandberg har sannsynligvis spilt sin siste kamp i Rosenborg, sa Koteng til NRK mandag kveld.

Tirsdag har klubbens ledelse vært i møte om situasjonen, og de angrer tydeligvis på måten de taklet saken på.

«Vi vedgår at vi ble overrasket over Stefans beslutning mandag rett før kampstart, og ble følelsesstyrt i vår kommunikasjon utad rundt denne saken», skriver de i pressemeldingen.

«Vi beklager at saken kom ut slik den gjorde etter Strandbergs beslutning mandag kveld om ikke å spille kampen mot Lillestrøm. Denne saken har medført mye negativ støy rundt spilleren og klubben.»

Stefan Strandberg er feredig i Rosenborg.

Stefan Strandberg sier han ønsker å holde sine meninger i saken internt.

Hoftun: – Lett at følelsene tar over

Sportslig leder Erik Hoftun utdyper pressemeldingen til NRK.

– Vi var jo både veldig overrasket og sjokkert da vi fikk beskjeden rett før kampen, og det er veldig lett for at følelsene tar overhånd. Vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på at Stefan ikke ville spille kampen, og det er noe vi ikke aksepterer, men vi var kanskje litt tidlig ute med å rase over at han valgte å gjøre det han gjør. Det går på alle oss som uttalte oss i går, sier Hoftun til NRK.

Han forteller at de i dagens møte med Strandberg har fått informasjon som har endret deler av oppfatningen rundt situasjonen.

– Det er riktig at han ikke er helt fornøyd med informasjonen som han har fått underveis (om jobben med å skaffe ny klubb journ.anm.), og så er det som han har sagt også andre forhold som ligger bak. Det er ting jeg ikke ønsker å gå inn på, men som bidrar til at bildet blir litt annerledes.

Null interesse for Strandberg så langt

Samtidig er klubben klar i pressemeldingen på at Strandberg neppe fortsetter på Lerkendal etter ferien.

«Rosenborg ønsker å ha spillere som vil spille for klubben og som vil utvikle seg hos oss. Når vi har spillere som ikke deler denne målsettingen fullt ut, må vi respektere dette og gjøre nødvendige grep.»

– Vi er enige om at det beste er at Stefan spiller for en ny klubb fra sommeren, sier Hoftun.

– Kommer dere til å lykkes med å få solgt ham?

– Det er umulig å si. Foreløpig er det ikke noe konkret som ligger på bordet vårt. Nå jobber vi for å få solgt ham, og så får vi ta det derfra hvis vi ikke lykkes med det.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal