Hopp til innhold

– Slutt på Petters privilegier

Når Petter Northug onsdag møter opp på Gardermoen, er det slutt på fordelene han er vant til.

Petter Northug

Når blånissen Petter Northug gjenforenes med landslagstrener Trond Nystad (t.v.) og landslagssjef Vidar Løfshus i Kuusamo, blir han rødnisse uten privilegier.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det blir litt annerledes for Petter. Nå er det slutt på privilegiene han er vant til fra tidligere år, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Onsdag formiddag møter Petter Northug for første gang opp på Gardermoen for å representere Norge uten å være en del av det norske landslaget. Coop-garderoben ligger nå igjen hjemme og Northug må stille i klær med merker fra Skiforbundets sponsorer når han reiser på verdenscupåpning i Kuusamo.

Til gjengjeld får han også benyttet landslagets støttefunksjoner, men spesialbehandlingen er det slutt på.

Slutt på enerom

– Det er jo sånn at de beste får en viss særbehandling. Det får ikke Petter lenger, fastslår Løfshus, som understreker at dette er noe Northug selv er innforstått med.

– Petter Northug er verdens enkleste person å forholde seg til, så dette er ikke noe problem.

– Hva slags privilegier er det som er inndratt?

– Det handler for eksempel om hvilke utøvere som får enerom. Petter har tidligere vært prioritert, men det er han ikke nå. Det er Marit Bjørgen og Therese Johaug som står først på den lista. Det kan også handle om spesiell tilrettelegging av transport der Northug ikke er prioritert, sier Løfshus.

Nummer 24

Han er helt tydelig på at landslagsløpere prioriteres foran ikke-landslagsløpere.

– Sånn sett er Petter nummer 24 på lista, ettersom det er 23 løpere på landslag. Men han får likevel god oppfølging. Alle som blir tatt ut til å gå for Norge har et godt støtteapparat i ryggen, poengterer Løfshus.

– Rykker Northug nå for eksempel bakover i køen for fysiologisk behandling?

– Nei, der har vi kapasitet til å gi alle den behandlingen de har behov for, altså.

Ny smører

Også når det gjelder smøring får Northug oppfølging på linje med de andre. Det er i år Stein Olav Snesrud som skal smøre Northugs ski, etter at et mangeårig samarbeid mellom Northug og Perry Olsson ble avsluttet.

– Petter ga selv uttrykk for at han kanskje ønsket endringer på smørebiten, så dette bør være en bra løsning, sier Løfshus.

At Petter Northug ikke får enerom, betyr at han i Kuusamo deler rom med lillebror Tomas, som for øvrig er landslagsløper og sånn sett står foran storebror på prioriteringslistene.

Der starter sannsynligvis den psykologiske krigføringen allerede i ettermiddag.
Tomas har nemlig varslet at han har til hensikt å bli beste Northug i minitouren i Kuusamo.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal