Hopp til innhold

Solemdal: – Jeg har aldri vært så nervøs

To små ekstraskudd for mye på siste etappe var akkurat nok til at Norge ikke kunne kjempe om seieren i jentenes skiskytterstafett i Ruhpolding.

Synnøve Solemdals siste skyting la grunnlaget for Norges 3. plass.

Synnøve Solemdal skjøt raskt og sikkert til tross for at hun etter eget utsagn aldri før hadde vært så nervøs

RUHPOLDING/OSLO (nrk.no): – Jeg var mer nervøs enn jeg tror jeg noen gang har vært, sa Synnøve Solemdal. Hun gikk tredje etappe og sendte Norge inn i toppstriden.

Norge var lenge med i teten, og helt fram til siste skyting hadde de seierssjanser. Men de lå akkurat så langt bak at selv ikke en superspurt av Tora Berger kunne redde førsteplassen.

Video: Se innspurten her. Artikkelen fortsetter.

Norge var lenge med i teten, og helt fram til siste skyting hadde de seiersjanser. Men de lå akkurat så langt bak at selv ikke en superspurt av Tora Berger kunne redde førsteplassen.

Norge tok tredjeplassen i Ruhpolding. Se stafettjentenes innspurt

– Du hadde en sisterunde det luktet svidd av?

– Ja, jeg ville så gjerne ta pallplassen. Jeg gikk ut bak den ukrainske jenta, og hun slapp lett. Jeg så at jeg nærmet meg de to andre også, men avstanden ble litt for lang, fortalte Berger.

– Det var et stykke opp til de to foran, og de skjøt bra. Jeg måtte nok hatt feilfri skyting for å kunne tatt opp kampen. Men det ble jo ikke så stor avstand på slutten, sa Tora Berger til NRK.no etter at tredjeplassen var sikret.

Russland

Russland kan juble over stafettseier en måned før OL hjemme i Sotsji. F.v. Jekaterina Glazyrina, Olga Zaitseva, Irina Starykh og Olga Vilukhina

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Russland vant, 6,2 sekunder foran Tyskland. Tora Berger krysset mållinja 16,7 sekunder bak vinneren.

Norge åpnet svakt, men gikk seg opp etter hvert. Tora Berger måtte bruke to ekstraskudd på sine skytinger på den siste etappen, og det hektet henne trolig av i tetkampen.

– Helt jævlig, bare dritt

Tiril Eckhoff var uheldig på første etappe og måtte ut i to strafferunder. Ved veksling var hun nummer 19, 1.12 bak landende Ukraina.

– Det var helt jævlig, bare dritt, sa hun til NRK.

– Jeg falt litt ut på laggende, og det bruker jeg aldri å gjøre. Jeg var defensiv på stående, og det straffer seg, da blir det bom. Det var kjipt. Jeg måtte prøve å ta i litt på den siste runden for å ikke gjøre det altfor vanskelig for mine stakkars lagvenninner. Heldigvis har jeg gode lagvenninner, sa Eckhoff.

Ann Kristin Flatland gikk Norge opp til 10.-plass, 42 sekunder bak Tyskland, som da hadde tatt ledelsen.

– Syntes ikke det gikk så fort

– Det var en rask løype med to tøffe bakker. Jeg syntes det gikk bra, selv om jeg ikke fikk helt opp farten til å begynne med, sa Flatland til NRK.no.

– Men jeg tror jo at jeg tok litt innpå til slutt, så da gikk det nok fort likevel, sier hun, bra fornøyd med pallplassen til slutt.

Sterk skyting av Solemdal

Synnøve Solemdal fortsatte opphentingen, og gikk Norge opp til tredjeplass etter en sterk etappe med førsteklasses skyting, 30 sekunder var Norge bak ved siste veksling.

– Jeg er fornøyd med det vi klarte, sa Solemdal da alt var avgjort.

Hun var også fornøyd med sin egen etappe.

– Jeg fikk det godt til på standplass, og det gikk brukbart også i løypa også. Men jeg har aldri vært så nervøs før en etappe, sa hun til NRK.no etterpå. – Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje fordi jeg har vært litt sliten de siste dagene. Og så er det jo stafett, da er det ikke bar meg det gjelder, legger hun til.

– Hjelper det å være nervøs da?

– Ja, så lenge jeg kan kontrollere det, så. Men i dag holdt nervene på å ta overhånd, sa hun.

To ekstraskudd ødela

Dermed lå det til rette for en thriller-innspurt med Norge i en av hovedrollene.

Men Tora Berger tapte litt i sporet på siste etappe, og måtte også bruke et ekstraskudd på begge sine skytinger.

Da var hun sjanseløs i kampen mot Russland og Tyskland om de to første plassene. På siste skyting ble hun også forbigått av Ukrainas Valj Semerenko, men Bergers sisterunde var enorm, og Ukraina ble grundig hektet av.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

    Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

    Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

    Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

    (NTB)

    Robin Østrøm
    Foto: BILDBYRÅN
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal