Knusende revansje for Magdalena Neuner

Magdalena Neuner knuste konkurrentene og vant skeiskyttersprinten i Oberhof i utklassingsstil fredag kveld.

Video Neuner med fantastisk comeback

Neuner med fantastisk comeback

Med et tidlig startnummer gikk den tyske hjemmefavoritten ekstremt raskt og skjøt feilfritt. Det gav seier på hele 37,3 sekunder til Darya Domratsjeva på andreplass. Olga Zaitseva ble nummer tre, 43,4 bak vinneren.

For Neuner var det en herlig revansje etter at hun tabbet seg grundig ut og ødela stafetten for Tyskland onsdag.

Norge håpet at Synnøve Solemdal, Tora Berger og Elise Ringen skulle fortsette de gode resultatene fra før jul og fra onsdagens stafett, men det gikk ikke.

- Det ble litt mange runder foran publikum i dag. Jeg burde vel ikke vært så PR-kåt, fleipet Berger overfor NTB om de mange strafferundene.

- Det ble dessverre flere norske bom i dag, men det kjentes greit ut i sporet, la hun til.

Alle tre trøblet med skytingen, fikk tre bom hver, og havnet langt nede på lista. Berger endte på 13.-plass, nesten to minutter etter vinneren. Solemdal ble nummer 18, Fanny Welle-Strand Horn 19 og Ringen nummer 29.

NRK.no fulgte sprinten:

Med et tidlig startnummer gikk hun raskt og skjøt feilfritt. I mål var hun hele 37,3 sekunder foran Darya Domratsjeva på andreplass - det er utklassing i skiskyttersprint.

Med sin seier nummer 27 i verdenscupen økte Neuner ledelsen i verdenscupen denne sesongen.

Domratsjeva hadde en bom. Okga Zaitseva på tredje skjøt også feilfritt, men var likevel 43,4 bak Neuner.

De norske hadde en svart dag på standplass.

Tora Berger fikk en ny bom på stående og er nesten to minutter bak Neuner i mål. Og Solemdal og Ringen får to nye bommer. Vi må langt ned på listene for å finne de norske.

Ingen er i nærheten av å true Neuners kjempeløp. Den tyske hjemmefavoritten tar en stor og populær seier.

En bom også på Elise Ringen. Det ser ikke ut som om de norske blir helt i toppen i kveld.

Olga Zaitseva traff med alle og gikk inn på tredje etter første skyting.

Synnøve Solemdal kom ut av rytmen midtveis i sin serie og bommet en gang. Da spørs det om det blir topplass.

Berger inn til første skyting. To bom, da er pallen utenfor rekkevidde.

Tora Berger og Synnøve Solemdal har startet. Forholdene er gode nå. Domratsjeva leder fortsatt etter 1. skyting.

Neuner i mål, 54 sekunder foran Mäkärainen. Et knalløp. - Dette kan meget vel holde til seier, sier Ola Lunde. I så fall Neuners 27. i verdenscupen.

Mäkärainen har pådratt seg to bom i dag, og er 53 bak ut fra siste skyting.

Neuner skyter fullt også på stående. Det er populært i Oberhof, og Neuner går ut til klar ledelse - 49,2 sekunder. Henkel fikk en bom. Litt av en revansje etter tabben på stafeten onsdag.

Bente Landheim fikk en bom og er over minuttet bak teten ut fra første skyting.

- Nå er det finere forhold enn tidligere i dag. Kanskje er det en fordel å gå tidlig, ser NRK-ekspert Ola Lunde.

Så har Domratsjeva tat ledelsen, også etter feilfri skyting. Hun er 3,6 foran Neuner.

Rennet er i gang, og de første har allerede skutt sin liggendeserie. Både Magdalena Neuner og Andrea henkel åpnet med feilfri skyting, Neuner leder med 13,9 sekuner på sin lagvenninne.

Også Elise Ringen har gjort sine saker godt i det siste, og kan på en god dag kjempe helt i teten.

Bare tull med et landegrep hindret skiskytterjentene å kopiere den sensasjonelle stafettseieren i Hochfilzen før jul. Russland var bare 6,9 sekunder foran Norge i onsdagens stafett i Oberhof.

Solemdal

Synnøve solemdal

De to starter nokså seint i sprinten. Berger har startnummer 53, Solemdal 60. Verdenscupleder Magdalena Neuner har valgt å starte tidlig, og har startnummer 8. Flere andre av de beste starter også tidlig - Kaisa Mäkärainen nr 3, Andrea Henkel går ut som nummer 4 og Danya Domratsjeva 12.

Været har vært skiftende i den tyske byen i dag, men forholdene er bra i kveld.

- Det ser bra ut nå. Uansett må vi gjøre det beste ut av de forholdene vi får, sier Solemdal til NRK før start.

Øvrige norske er Bente Landheim (startnummer 9), Fanny Welle-Strand Horn (26), Elise Ringen (62) og Ane Skrove Nossum (77). 86 løpere starter.

Kvinnenes spint er 7,5 km og ebstår av en liggende og en stående skyting. Starten går kl 18.30, NRK sender fra 18.25.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Messi herjet foran rekordpublikum

Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

6Qza6mzjKT8
  • Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.