Hopp til innhold

– Jeg tenkte jeg skulle prøve en ny metode

Nils Erik Ulset tok tre medaljer i Paralympics i Sotsji. Nå ser han etter sponsorer på Finn.no for å kunne fortsette satsingen som toppidrettsutøver.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset tok tre medaljer i Sotsji. Her jubler han etter sølv på 15-kilometeren.

Foto: Alexander Demianchuk / Reuters

– Jeg tenkte jeg skulle prøve en ny metode for å få litt interesse og eventuelt få inn noen midler, sier Nils Erik Ulset til NRK.

Han har tatt elleve medaljer i Paralympics innen skiskyting og langrenn. I Sotsji ble det tre medaljer på Ulset, og han har nå satt inn en annonse på Finn.no for å få midler til å kunne fortsette karrieren.

Nils Erik Ulset

Ulset jubler etter seier på 12.5 kilometer i Paralympics i 2010.

Foto: Hannah Johnston / AFP

– Det er en tidkrevende prosess å få inn sponsorer, og det har ikke vært lett, så jeg tenkte at hvis jeg la det ut på der, så ville jeg få litt blest og omtale rundt det, og kanskje noen som finner det interessant, sier Ulset, som er frå Tingvoll på Nordmøre.

Ikke kresen

Ulset la ut annonsen på ettermiddagen 22. juli. Han tilbyr der å selge reklameplassen han har på armene på drakten sin til en sponsor. Ulset har ikke oppgitt noen pris i annonsen, men sier til NRK at han ikke selger for under 30 000 kroner.

– Jeg er åpen for det meste, så lenge det er en sponsor jeg kan stå for, og som har samme holdningen til idretten min som jeg har. Jeg håper selvfølgelig at noen jeg kan ha et godt samarbeid med finner det interessant, så jeg får bare krysse fingrene og håpe på det beste, sier Ulset.

Han sier at han ikke vet om noen andre utøvere som har gjort noe tilsvarende.

– Jeg har ikke hørt om noe lignende før, jeg sendte en e-post til Finn.no først for å høre om det var greit, og de sa at de aldri hadde vært borti noe lignende, men at det hørtes ut som en god idé.

Utfordrende sponsorjakt

Ulset er den eneste utøveren på landslaget i skiskyting for funksjonshemmede. Den økonomiske støtten fra Norges Skiskytterforbund er betydelig mindre til enmannslandslaget enn de andre to elitelagene, og det er utfordrende å skaffe sponsorer.

– Jeg har drevet med dette siden 2002, og på den tiden har jeg bare hatt tre forskjellige sponsorer. Sponsorene står ikke akkurat i kø, det har jeg fått tilbakemelding på fra forbundet også. Det er så vanskelig for forbundet å skaffe sponsorer til idretten vår at det blir ikke prioritert, så da får vi gjøre det selv, sier Ulset.

Ulset forstår forbundets vanskeligheter med å skaffe sponsorer, men er samtidig skuffet over å ikke bli satset mer på.

– De kan jo ikke få inn like store summer som til de andre to elitelagene, men jeg synes det er litt arrogant også. Det er jo de som vet best om mitt behov for sponsorer økonomisk sett.

Lite synlig

Per-Arne Botnan

Per-Arne Botnan, idrettssjef i NSSF, sier Ulsets mangel på synlighet i media gjør det vanskelig å finne sponsorer til ham.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Per-Arne Botnan, idrettssjef i NSSF, forstår Ulsets frustrasjon, men påpeker at der vanskelig å skaffe sponsorer til en utøver som får så lite mediaoppmerksomhet.

– Nils Erik er en fantastisk utøver, men det er jo synlighet som tiltrekker sponsorer, sier Botnan til NRK.

Han sier NSSF gjør så godt de kan for å tilrettelegge for at Ulset skal kunne fortsette karrieren.

– Utøverne har merker på drakten der kan få inn private sponsorer, og vi har også en markedsansvarlig som hjelper dem med det. Der er det kanskje ekstra utfordrende å skaffe sponsorer til Nils Erik, men det er også utøvere på de andre elitelagene som sliter med å få fylt de merkene.

– Har mer å gi

Ulset har siden 2011 satset kun på skiskyting, og i Sotsji ble det to sølv og en bronse.

– Jeg står litt på null igjen etter Sotsji. Jeg har forfordelig lyst til å satse mot 2018, men da jeg ha sponsorer på plass for å kunne gjøre det.

Ulset har vært nødt til å jobbe ved siden av satsingen som toppidrettsutøver, og avsluttet nylig en trainee-periode i Nordea. Han sier de to karrierene er vankelige å kombinere.

– De timene jeg bruker på trening går jo utover lønna jeg får, og tiden på jobb går utover treningen, så det går på bekostning av hverandre, så det er vanskelig å finne en god balansegang.

På tross av dette har ikke Ulset noen intensjoner om å legge idrettskarrieren på hylla.

– Jeg synes det er såpass artig og at det har gått såpass bra at jeg føler det er dumt å gi seg nå. Jeg har mer å gi og jeg finner hele tiden ting jeg kan utvikle meg på.

Siste nytt

  • Jönsson får to kampers utestengelse

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Han sier at også Jan Jönsson aksepterer straffen.

    -Jada vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier sportssjef Kim André Pedersen i Stabæk til NRK.

    Han sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant. De er klare på at de bare må akseptere reglene og at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal