Hopp til innhold

Se videoen som gjør at Johaug risikerer disk

Therese Johaug fikk gult kort under fredagens sprint i Kuusamo. Får hun en advarsel til, kan det resultere i disk - eller spolere Tour de Ski.

Se situasjonen som ga Therese Johaug gult kort.

27-åringen tok seg videre til kvartfinalen på fredagens sprint i Kuusamo før hun ble slått ut. Men med på veien fikk hun også et gult kort for skøyting.

– Jeg har ikke sett det selv, men Egil (Kristiansen) har det. Det var på flata ved smøreboden, på en strekning det gikk rett frem og ikke var spor. Jeg hadde tre skøytetak med høyrefoten. Jeg tar straffen, sier Johaug.

johaug

SLÅTT UT: Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen på sprinten i Kuusamo fredag, og fikk med seg et gult kort.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har video i løypa og følger med. Vi la merke til at hun tok fire ganske klare skøytetak da hun skulle skifte spor etter en sving. Det var ikke spor der hun gikk, men man må forholde seg til klassisk stil, forklarer rennleder John Aalberg til NRK.

Farlig under Tour de Ski

Får man et gult kort i verdenscupen, kan det få store konsekvenser. For hvis Johaug skulle bryte reglene ved en senere anledning denne sesongen, kan hun diskes.

– Nå må Therese passe seg. Det skal lite til, viser det seg, å få et gult kort, slår NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland fast.

I Tour de Ski vil et gult kort føre til tre minutters tilleggstid i stedet for disk.

– Får hun et til i Tour de Ski, og får tre minutter ekstra, er hun mer eller mindre ferdig, mener Aukland.

Ikke bekymret

Johaug selv lar seg ikke skremme av kortet.

– I fjor fikk jeg gult kort på Beitostølen, og jeg klarte meg bra resten av sesongen. Det skal nok gå bra denne sesongen også, sier hun.

Også under sesongåpningen forrige helg kom juryen i fokus. Først ble Martin Johnsrud Sundby disket på 15 kilometer klassisk for skøytetak. Så ble Maiken Casperen Falla satt sist i sprintfinalen for å gå i veien for lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg.

– Johaugs forseelse var ikke alvorlig nok til å bli satt sist i heatet og vi vurderte ikke å diske henne. Det er uansett ikke sort hvitt dette her, men får hun et til er det disk, forklarer Aalberg.

Martin Johnsrud Sundby var rasket av samtlige på dagens klassiske distanse, men ble disket for skøyting. Reporter: Morten Stenberg.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal