Hopp til innhold

Sjekk supertrikset som sikret svensk seiersrus i X Games

ASPEN/OSLO (NRK.no): Kommentatorene trodde nesten ikke sine egne øyne da svenske Henrik Harlaut (21) for første gang landet en Nose Butter Triple Cork 1620 i Ski Big Air finalen i X Games.

Svenske Henrik Harlaut landet et triks som ble belønnet 50 poeng i sitt neste siste forsøk i skiherrenes Big Air-finale i X Games. Det var nok til å sikre seg gull i den prestisjefylte konkurransen.

Svenske Henrik Harlaut landet et triks som ble belønnet med 50 poeng i sitt nest siste forsøk i skiherrenes Big Air-finale i X Games. Det var nok til å sikre gull i den prestisjefylte konkurransen. Norske Per Kristian Hunder, som ble nummer seks, måtte finne seg å havne litt i skyggen av svensken.

Henrik Harlaut

Henrik Harlaut kastet stavene i begeistring, løftene skiene og tok imot hyllesten fra publikum etter hoppet som ga 50 poeng.

Foto: NRK

– Har du sett på maken! utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

– Det er ikke mulig. Han gjør rett og slett signaturtrikset sitt i trippel. Det er ikke til å tro, sa en like imponert sidekommentator Aleksander Aurdal.

De to hadde akkurat vært vitne til at svenske Henrik Harlaut landet en enestående Nose Butter Triple Cork 1620 i Big Air-finalen i X Games for skiherrene. Dette var første gang 21-åringen klarte å lande trikset i konkurranse.

Svensken skapte ekstatiske scener blant publikum. Han ble belønnet med toppscore på 50 poeng av 50 mulige, og gull i X Games.

Han hadde fra før landet et triks til 47 poeng, og vant konkurransen med 97 poeng sammenlagt.

Uventet triks

Harlaut ledet konkurransen før sitt nest siste hopp. Kommentatorene ventet derfor at 21-åringen vil ta et mindre avansert triks. Istedenfor serverte altså svensken noe han aldri før hadde gjort - og det til toppscore.

– Jeg har tenkt på trikset den siste måneden, men hadde egentlig ikke planer om å prøve det hvis jeg ikke måtte, sier Harlaut til ESPN etter finalen.

– Flere av de som stod ved toppen av løypa motiverte meg. De sa «Kom igjen, du må skape historie, gjør det!», forteller 21-åringen.

Sveitseren Kai Mahler tok sølvet med 91 poeng. Mens de øvrige finalistene brukte alle forsøkene de rakk inne tiden var ute, nøyde Mahler seg med tre.

Sveitsisk ble det også på tredjeplass ved Elias Ambühl.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Kenworthy drar til med en triple cork men faller skikkelig stygt i forsøket. Til tross skade i armen fortsetter han konkurransen.

Gus Kenworthy hadde et stygt fall i finalen. Det gikk heldigvis var bra med amerikaneren, som fortsatte konkurransen tross krasjlandingen.

PK havnet i skyggen

Mens nordmennene Torstein Horgmo og Ståle Sandbech stod i bresjen for en av historiens mest imponerende X Games finaler i Big Air snøbrett fredag, måtte eneste nordmann i finalen lørdag, Per Kristian Hunder, finne seg å havne litt i skyggen.

Hunder fulgte etter Harlaut i startrekkefølgen. Da var det ikke lett å stjele oppmerksomheten fra et publikum som fortsatt jublet for seiersmannen da Hunder satte utfor i sitt nest siste hopp.

Hunder ble til slutt nummer seks i finalen. Han fikk totalt 79 poeng etter sin to beste hopp som ga 41 og 38 poeng.

Per Kristian Hunder var den eneste nordmannen i Big Air konkurransen for ski. Nordmannen nådde ikke helt opp, men leverte et rimelig bra sett med triks.

Per Kristian Hunder var eneste nordmann i Ski Big Air-finalen i X Games. Her kan du se alle triksene han serverte i finalen.

Jevn kvinnefinale

På kvinnesiden var det finale for snøbrettkjørerne i Superpipen natt til søndag, norsk tid.

Elena Hight ledet etter et run som ga 90 poeng før storfavoritt Kelly Clark satte utfor som siste utøver.

Clark sikret gullet med en margin på 0,33 poeng. Dermed ble Hight henvist til sølvplass.

Arielle Gold fikk bronse etter et run på 85 poeng.

Kelly Clark vant gullet i kvinnenes snowboardfinale i Superpie i X Games. Hun var bare 0,33 poeng foran sølvvinner Elena Hight.

Kelly Clark vant gullet i kvinnenes snowboardfinale i Superpipe i X Games. Hun var bare 0,33 poeng foran sølvvinner Elena Hight.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal