Hopp til innhold

Horgmo vant gull i X Games: – Helt sykt!

Torstein Horgmo grep sjansen i aller siste forsøk, og vant gull i Big Air-finalen i X Games natt til lørdag.

I den utrolig spennende Big Air finalen i X Games inatt, ble det en veldig spennende finalerunde. Se vinnerhoppet til Torstein Horgmo her.

VIDEO: Se det utrolige vinnerhoppet.

– Dette er det sykeste noensinne!, jublet Horgmo til NRK etter å ha vunnet gull i prestisjetunge X Games.

Gullet vant han i Big Air-finalen, hvor hver utøver får 18 minutter på seg til å gjøre så mange forsøk de klarer på å sette sine beste triks. Norske Ståle Sandbech ledet konkurransen og så ut til å gå helt til topps, men Horgmo og canadieren Mark McMorris fikk begge sette utfor én siste gang.

Sandbech

Ståle Sandbech tok bronse i finalen.

Foto: Olav Stubberud / Snowboardforbundet

– Jeg skjønner ingenting. Jeg trodde ikke jeg fikk et forsøk til. Jeg trodde det var over, sa en overrasket Horgmo etter konkurransen.

50 av 50 poeng

Han levde absolutt opp til uttrykket «best når det gjelder», for i sitt siste forsøk landet Horgmo en såkalt switch backside triple cork. Dermed fikk han 50 poeng av 50 mulige, og poengsummen 94 totalt.

Det holdt til å skyve Ståle Snadbech ned fra toppen av seierspallen. Sistemann ut, Mark McMorris, leverte også varene. Med 48 poeng endte han likt med Horgmo (94 poeng), men Horgmo vant gullet på grunn av en høyere enkeltsum (50 poeng).

– Dette er den sykeste finalen jeg har vært med på, oppsummerte Horgmo etter den dramatiske avslutningen på konkurransen.

Historisk gull

Horgmo tok med det sitt tredje Big Air-gull i X Games, en prestasjon ingen andre har klart før ham. Trønderen vant gull i samme konkurranse både i fjor og i 2008.

X Games regnes for å være det mest prestisjefylte mesterskapet for ekstremsportutøvere.

I 2010 og 2009 endte han på sølvplass.

Saken fortsetter under video

En helt vanvittig finale med mye overraskelser og dobbelt norsk på pallen. Hør utøvernes umiddelbare reaksjoner.

VIDEO: Torstein Horgmo:- Jeg trodde det var over.

– Pallen er drømmen

Ståle Sandbech måtte nøye seg med bronsemedaljen, men var langt fra skuffet over at Horgmo og McMorris fikk prøve seg en siste gang.

– Pallen i X Games er drømmen. Det er den villeste finalen jeg har vært med på, sa Sandbech til NRK.

Han hadde følgende å si om den elleville finalen.

– Jeg klarte å lande alle triksene mine, men så kom disse to gærningene her og satte helt sinnsyke triks, sa en fornøyd Sandbech.

Den tredje nordmannen i finalen, Ulrik Badertscher, ble nummer fem.

– Alle er i ekstase. To nordmenn på pallen i en X Games-finale kan beskrives som det mest grensesprengende i snowboard-historien, sa landslagssjef Thomas Harstad.

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal