Hopp til innhold

Østensen om OL-vrakingen: – Føler jeg har gjort det som trengs

LILLEHAMMER (NRK.no): Simen Østensen (29) lot det skinne gjennom hva han synes om at han ikke får bli med til Sotsji-OL. Langløperen er skuffet over å ikke ha fått flere sjanser til å vise seg frem.

Simen Østensen

SKUFFET: Simen Østensen har vist knallform på Lillehammer, men ble likevel ikke tatt ut til Sotsji.

  • Se hele langrennstroppen som er tatt ut til Sotsji-OL her!

– Når man er så nærme, er det selvfølgelig kjipt. Men jeg kom til NM uten særlig håp om en OL-plass, så alt i alt er jeg bare fornøyd med at det har gått så bra i NM, sier Østensen til NRK.no.

Østensen i NM

TOK GULL: Østensen vant NM-gullet på 15 km klassisk torsdag.

Østensen har vist imponerende takter under NM-dagene på Lillehammer.

Torsdag overrasket han stort med å vinne 15-kilometeren foran Martin Johnsrud Sundby. Lørdag ble han nummer fem på NM-tremila.

Likevel – Østensen ble veid for lett da OL-troppen ble tatt ut lørdag ettermiddag. I stedet gikk den siste OL-plassen til Didrik Tønseth.

– Føler jeg har gjort det som trengs

Østensen reagerte slik da han fikk høre at det var Tønseth som ble tildelt den siste OL-billetten:

– Jeg føler egentlig jeg har gjort det som trengs for å være med. Han (Didrik Tønseth journ.anm.) har vel ikke vært noe bedre enn meg de siste ukene, så... ja, sa Østensen.

Landslagssjef Vidar Løfshus begrunner valget av Tønseth slik:

– Han viste gode resultater i fjor til tross for en brokete sesongoppkjøring. I år har han vist at han er på høyt nivå. Han er en mann for fremtiden, sier Løfshus.

Les mer: Her er hele OL-troppen i langrenn

Mener han ikke har fått sjansen

Østensen tror han hadde hatt bedre OL-muligheter dersom han hadde fått flere sjanser i verdenscupen. 29-åringen fikk blant annet ikke gå Tour de Ski i år – der Tønseth la mye av grunnlaget for sitt OL-kandidatur med flere gode etapper.

Tønseth ble til slutt nummer 10 i touren.

– Hadde jeg fått gå Tour de Ski, hadde jeg nok klart å levere noen gode løp, sier Østensen, som altså fikk sitt gjennombrudd som skiløper da han endte på 3.-plass i Tour de Ski i 2006/07.

– Hvorfor ble du ikke tatt ut?

– Jeg fikk bare beskjed om at jeg ikke var aktuell. Jeg følte jeg hadde prestert bra nok til å få gå. Det hadde vært moro med noen flere sjanser, sier Østensen.

– Han har flagg i panna...

Fossum-løperen pirker også forsiktig borti en teori om at Tønseth er OL-klar fordi han er landslagsløper, mens Østensen går for privatlag.

– Han går jo med flagg i panna, da. Det kan kanskje ha litt med det å gjøre. Men for all del, Didrik leverte et kanonløp her på Lillehammer i verdenscupen og gikk også et par gode etapper i Touren. Her i dag var det så jevnt mellom oss at det kanskje ikke er noe å si på det, sier Østensen, noe mer diplomatisk.

Didrik Tønseth endte på 12.-plass på lørdagens tremil, men har altså en pallplass fra verdenscupen fra før jul å vise til.

29 år gamle Østensen trøster seg med at formen uansett er bedre enn på veldig lenge.

– Jeg føler jeg går mye bedre teknisk på ski enn på lenge. Jeg får mer igjen for kreftene jeg legger ned i hvert tak. Det er moro å vise at man kan henge med de beste, sier Østensen.

– Jeg håper å få noen muligheter i verdenscupen fremover, smiler han.

– Medaljekandidater må bli hjemme, dessverre

Landslagssjef Løfshus forstår at vrakede utøvere tar det tungt.

– Det er faktisk sånn at potensielle medaljekandidater må bli hjemme. Dessverre. Personlig synes jeg veldig synd på dem som ikke får være med, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Vi har tatt ut en historisk sterk tropp, fortsetter han - men presiserer at ingen av de OL-uttatte løperne er garantert å få gå noen løp.

– Vi vil nok se enkelte løpere som går mer enn andre, ja, sier han.

– Er du forberedt på å motta «hets» fra vrakede utøvere på SMS og Twitter?, spør en journalist med glimt i øyet.

– Hehe ja, men det lever jeg fint med, smiler Løfshus.

Heller ikke Simen Andreas Sveen fikk OL-billett, til tross for beviselig form i NM. Femmilseksperten har gjort det klart at han hadde store ambisjoner om å gå 50-kilometeren i Sotsji. Da OL-uttaket ble kjent la han ikke skjul på skuffelsen.

– Jeg hadde veldig lyst til å reise til Sotsji, selvfølgelig. Men jeg har et langsiktig perspektiv på ting og vet det kommer flere sjanser. Jeg skal ikke legge meg borti uttaket. Jeg tror ikke det hadde vært noen forskjell om jeg hadde blitt nummer én, to eller tre i dag, sier Sveen.

Sveen endte på 4.-plass på lørdagens NM-tremil. Martin Johnsrud Sundby vant foran Sjur Røthe.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal