Hopp til innhold

NM-vinneren ble OL-vraket

LILLEHAMMER (NRK.no): Hverken Simen Østensen, Simen Andreas Sveen eller Petter Eliassen er tatt ut i den norske OL-troppen. Den siste, omdiskuterte OL-plassen blant herreløperne gikk til Didrik Tønseth.

Simen Østensen

NM-vinner Simen Østensen må se Sotsji-OL fra sofaen. Den omdiskuterte siste OL-billetten gikk til Didrik Tønseth.

  • Se hele troppen lenger ned i artikkelen!

Landslagssjef Vidar Løfshus presenterte hvem av de norske langrennsløperne som fikk OL-billett direkte på NRK etter lørdagens NM-tremil.

Didrik Tønseth

OL-KLAR: Didrik Tønseth skal til Sotsji - mye på grunn av pallplassen han leverte i verdenscupen på Lillehammer før jul.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Der ble det klart at sterke løpere som Simen Østensen, Simen Andreas Sveen og Petter Eliassen alle må se OL fra sofakroken.

Den siste, omdiskuterte OL-billetten gikk i stedet til Didrik Tønseth. Tønseth endte på 10.-plass i Tour de Ski, og ble nummer tre på 15-kilometeren på Lillehammer i verdenscupen i desember.

  • Hva synes du om OL-uttaket? Si din mening i kommentarfeltet under saken eller diskutér med andre langrennsinteresserte på NRK Sportens Facebook-side!

– Historisk sterk tropp

– Det er ikke noe hyggelig å la potensielle medaljekandidater bli hjemme. Det har vært et utrolig vanskelig uttak, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Løfshus er imidlertid klar på at utøverne som er tatt ut, er de beste.

– Vi har tatt ut en historisk sterk OL-tropp. Målet er å bli beste langrennsnasjon i OL, sier Løfshus.

Blant de uttatte løperne finnes sterke navn som Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Chris Jespersen og Sjur Røthe (se hele lista lenger ned i artikkelen).

– Vi må bare være glad for at vi har den bredden vi har. Ingen vet helt på forhånd hvordan det skulle bli denne gangen. Det blir vanskelig å gå seg inn på stafettlaget. Det er fantastisk å være en del av en så sterk tropp. Jeg får håpe jeg får gå et par distanser i OL, sier Petter Northug med et lurt smil, som altså har hatt alt annet enn optimale forberedelser til OL-sesongen.

Nå er han altså OL-klar, blant annet etter å ha vist klar formstigning etter nyttår.

Sveen skuffet

Simen Andreas Sveen fikk overbragt beskjeden om at han var vraket av NRK like etter at uttaket ble kjent.

Sveen, som endte på 4.-plass i lørdagens NM-tremil, var svært skuffet over å ikke få bli med til Russland.

– Jeg føler jeg har gjort det jeg kunne gjøre for å bli tatt ut. Jeg har løftet meg bra i klassisk, og har prestert i verdenscup. Når ikke det er godt nok, så er det ikke noe å gjøre. Jeg hadde veldig lyst til å gå styggfort på femmila i OL, sier Sveen til NRK.

Østensen: – Tønseth har ikke vært bedre enn meg

Heller ikke Simen Østensen, som vant 15-kilometeren i NM på torsdag – der han blant annet slo Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby – er OL-klar.

Østensen kjempet med Didrik Tønseth om den siste OL-billetten. Fossum-løperen synes det er vanskelig å si om uttaket er feil eller ikke.

– Jeg føler egentlig jeg har gjort det som trengs for å være med. Han (Didrik Tønseth journ.anm.) har vel ikke vært noe bedre enn meg de siste ukene, så... ja, mumler Østensen når han får høre uttaket fra NRK.no.

– Hvorfor tror du de valgte Tønseth fremfor deg?

– Det er vanskelig å si. Kanskje fordi han går med flagget i panna, sier Østensen, og peker på at Didrik Tønseth er landslagsløper, mens Østensen går for privatlag.

– Det kan kanskje ha litt med det å gjøre. Men det er klart, han leverte et kanonløp her på Lillehammer i verdenscupen og gikk også et par gode etapper i Touren. Her i dag var det så jevnt mellom oss at det kanskje ikke er noe å si på det, sier Østensen.

På lørdagens tremil endte Østensen på 5.-plass, mens Didrik Tønseth ble nummer 12.

Her er langrennsutøverne som er tatt ut til Sotsji-OL:

Kvinner:

Marit Bjørgen
Celine Brun-Lie
Maiken Caspersen Falla
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Therese Johaug
Heidi Weng
Kristin Størmer Steira
Ingvild Flugstad Østberg

Herrer:

Eirik Brandsdal
Tord Asle Gjerdalen
Anders Gløersen
Pål Golberg
Ola Vigen Hattestad
Chris André Jespersen
Finn Hågen Krogh
Petter Northug jr.
Eldar Rønning
Sjur Røthe
Martin Johnsrud Sundby
Didrik Tønseth

Sportsnyheter

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Siste nytt

  • Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

    Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

    – Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

    Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

    Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

    Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

    Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

    Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

    Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

    Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

    Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

    Kristian Thorstvedt
    Foto: AP
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

    Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

    Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

    Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

    Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

    Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

    Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

    Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

    Hugo Vetlesen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal