Hopp til innhold

Nygaard på millionjakt i en av verdens største e-sportsturneringer

Håvard «Rain» Nygaard og laget FaZe er blant favorittene under den pågående e-sportsturneringen i polske Katowice. Men den norske e-sportstjernen kan bli hindret av sykdom.

Håvard Rain Nygaard FaZe Clan e-sport

SYK: Håvard Nygaard, her avbildet under turneringen i Odense før jul.

Foto: Roy Pettersen / NRK

Torsdag tapte Nygårds lag FaZe mot svenske fnatic i spillet CS:GO. «Rain» sliter med sykdom, og klarte ikke å spille opp mot sitt beste i torsdagens kamp. Derfor endte det med 0-2-tap mot fnatic.

– Å våkne med influensa er ikke veldig behagelig, meldte Nygaard på Twitter onsdag morgen.

Det var en lei smell for FaZe, som var store favoritter før kampen. I stedet ble det tap, og nå må Nygaards lag ut i kvartfinale mot Cloud9 fredag ettermiddag.

– Det er vanskelig å holde fokus på spillingen når du har influensa. Det blir som å ta en eksamen, du klarer ikke å holde fokus, sier e-sport-ekspert Halvor Gulestøl.

Dette er en av årets mest prestisjetunge turneringer, som spilles i den polske byen Katowice. Byen har blitt en metropol for e-sport, og med flere av verdens beste lag på plass, tiltrekkes et enormt antall publikum. Over 100 000 besøker Spodek Arena i løpet av turneringen, noe som gjør det til det største e-sportsarrangementet i verden.

– Det er helt fult av CS-gale polakker. Det er kamprop for lagene og fullt trykk, sier Gulestøl.

Jakter milliongevinst

Etter at Grand Slam-turneringer ble innført sommeren 2017 har Nygaards FaZe tatt én tittel. Den kom i New York i september i fjor. Selv etter en trå start på 2018, er de å regne blant favorittene til å vinne Grand Slam-turneringen i Polen.

Som en del av omleggingen i fjor sommer, ble det innført pengepremie til laget som først tar fire Grand Slam-turneringer. Det sikrer hver spiller minimum 200,00 dollar, tilsvarende i overkant av 1,5 millioner kroner etter dagens kurs.

Pengepremiene i Grand Slam-turneringene varierer fra 250 til 750 000 dollar, så det spilles om voldsomme summer i Katowice.

– Det er som et kirsebær på toppen, de fleste turneringene har så store pengepremier fra før, sier Gulestøl.

Tre nordmenn på plass

Ruben "Rubino" Brødreskift e-sport

TILBAKE: Ruben Brødreskift.

Foto: Roy Pettersen / NRK

«Rain» er Norges klart beste spiller, og er rangert som nummer fire i verden. I turneringen i Polen hadde han dog konkurranse fra to andre norske spillere; også Ruben «Rubino» Brødreskift og Joakim «Jkaem» Myrbostad var på plass. Før Starseries forrige helg må vi helt tilbake til oktober 2016 før vi så de tre nordmennene i samme turnering.

Etter en lengre pause fra e-sportsscenen er Myrbostad tilbake, nå som reserve for det australske laget Renegades. Brødreskift har gått fra Team dignitas og signert for danske «Heroic». Begge nordmennene er nå ute av turneringen.

Hvis FaZe taper mot Cloud 9 fredag, blir det definitivt ikke norsk jubel i Katowice

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal