Hopp til innhold

Hemmelighetsfull Northug unnvek alle formspørsmål

EKEBERGSLETTA (NRK.no): Petter Northug ryktes å være i knallform, men det vil han helst ikke si noe om. Lillebroren Even lettet derimot på sløret etter å ha vunnet brødreduellen på Norway Cup.

northug

Northug tok seg god tid til fansen på Ekebergsletta, og ble stående igjen for å signere autografer og bli avbildet lenge etter oppvisningskampen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det har jeg ikke hørt noe om, svarte Petter Northug da han fikk spørsmål om det stemmer at han er i ferd med å gjennomføre en av sine beste sesongoppkjøringer.

Det har nemlig nærmest gått gjetord om formen til Northug i sommer, men det ville han tilsynelatende helst ikke snakke om da han møtte pressen for første gang på flere måneder.

Ordknapp

northug
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Northug var en av kjendisene som spilte den årlige oppvisningskampen under Norway Cup onsdag. Han måtte se laget sitt bli slått 3-1.

– Vi var litt dårligere til å trille ball enn det andre laget. Alle sviktet litt, var Northugs analyse av kampen.

Han var langt mer hemmelighetsfull når spørsmålene dreide seg om hans egen idrett og hva målene for sesongen er.

– Jeg tenker ikke så mye. Jeg trener og prøver å gjøre en bra jobb, sa Northug og trakk på skuldrene.

Northugs tidligere trener Morten Aa Djupvik og langrennskollega Martin Johnsrud Sundby har begge uttrykt at de synes 28-åringen ser ut til å være sterkere og mer fokusert enn på lenge.

Sundby tror også Northug slår tilbake med to gull i VM etter at forrige sesong endte uten pallplasseringer.

Manager Are Langås har også bekreftet at Northug trener bedre i år enn i fjor.

– Trener du på nivå med det beste du har gjort før?

– Kanskje. Jeg vet ikke, husker ikke, sier Northug til NRK.no.

Lillebroren: – Bra trøkk i ham

Lillebror Even Northug, som scoret ett av målene for vinnerlaget og dermed vant brødreduellen på Ekebergsletta, bekrefter derimot at broren er i storform.

– Det er bra trøkk i han når han går. Jeg vil si han har en veldig bra treningsform nå, sier Even Northug.

Han sier broren naturligvis er i bedre form i år enn han var på denne tiden i fjor, ettersom Northug slet med sykdom og virusinfeksjon for et år siden.

– Men det er som å se ham i årene før det, sier han.

Storebroren satte av ett minutt til pressen på Ekebergsletta, men det ble likevel sirkus Northug-tendenser. Skiløperen tok seg nemlig god tid til fansen. Northug ble stående igjen i 20 minutter etter kampen for å skrive autografer og ta bilder med deltagerne på Norway Cup.

Da tok lillebroren rollen som medietalsmann. Brødrene har nylig vært 20 dager i italienske Livigno på treningstur.

– Han har gjort et veldig bra arbeid. Vi hadde en god samling på Sognefjellet i juni, og han trente bra hele den måneden. Han fikk dessuten kjørt noen konkurranser, og det er sånt man blir i god form av. Så var vi 20 dager i Italia og fikk trent ordentelig der. Det blir man sterk av, konkluderer Even Northug, som selv satser på langrenn.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal