Bjørndalen: – Det gikk fort i dag

Lørdag førte veteranen Norge i tet etter en rufsete stafettstart.

Ole Einar Bjørndalen bommet to ganger på fjerde skyting under stafetten i Hochfilzen lørdag. Det gjorde det meget spennende i teten. Se skytingen her.

– Det fungerte bra, det gikk fort i dag. Det gikk ikke så bra til å begynne med, så da gikk det fortere mot slutten, sier Bjørndalen til NRK.

Bjørnalen, som gikk 2. etappe på lørdagens stafett i Hochfilzen, hadde rundt et halvt minutt å hente inn på teten da han startet, men hentet inn forspranget i løpet av etappen.

– Liggende var veldig bra, og stående var også bedre enn i går, men det dunket litt på slutten, sier Bjørndalen til NRK.

I tet ved veksling

Veteranen skjøt kontrollert og raskt på liggende og greide seg uten ekstraskudd på sin første skyting.

Bjørndalen viste at han er i god form for tiden, og gikk nesten inn forspranget til Russland før stående skyting.

Bjørndalen viste offensive takter på stående, men ble nødt å bruke ekstraskudd på den siste blinken.

– I sin beste form på lenge

Men de fleste andre lagene hadde også problemer i snødrivet i Hochfilzen, og veteranen kunne etter hvert føre Norge opp i tet ved veksling.

– Det er ingen tvil om at Bjørndalen er i sin beste form på veldig lenge, mener NRKs skiskytterkommentator, Andreas Stabrun Smith.

Norges ankermann, Emil Hegle Svendsen, skjøt feilfritt på liggende og sikret seieren da han greide seg med kun ett ekstraskudd på stående.

Carl Johan Bergmann spurtet veldig bra og gikk Sverige inn til annenplassen. Svenskene ble slått av Norge med 19,3 sekunder. Russland på tredjeplass var 58,3 sekunder bak.

Saken fortsetter under video

Emil Hegle Svendsen gikk siste etappe for Norge under stafetten i Hochfilzen. To gode skytinger og høyt tempo i sporet ga norsk seier. Se Svendsens to skytinger her.

– Hårfin balansegang

Tarjei Bø gikk Norges 3. etappe, og gjorde jobben på liggende. Han måtte imidlertid bruke tre ekstraskudd på stående.

– Stående var ingen kul opplevelse, innrømmer han.

Bø tapte likevel ikke så mye til teten, og ved siste veksling gikk Norge og Russland så godt som likt ut fra målområdet.

– Det var litt hårfin balansegang mellom det å være offensiv og å ha kontroll. En liten juniorfeil, sier Bø om skytingen.

Vetle Sjåstad Christiansen gikk første etappe for Norge, og greide seg med ett ekstraskudd på liggende skyting.

På stående fyrte han raskt og trekksikkert unna de fire første skuddene. Han måtte imidlertid bruke tre ekstraskudd for å få ned den siste blinken.

– Fire ekstraskudd er vel det dårligste han har gjort på en stafett, kommenterte NRKs ekspert Ola Lunde.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)