Hopp til innhold

Mykjåland sendte LSK videre i mesterligaen

Lene Mykjåland ble den store helten da LSK kvinner slo ut FC Zürich og gikk videre i mesterligaen.

LSK vidare i CL

JUBEL: LSK-kvinnene jublet for seier på Åråsen i hjemmemøte og med 1–1 borte i Sveits kunne de også juble i kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm er klare for åttendedelsfinale i mesterligaen etter et svært spennende returmøte mot sveitsiske FC Zürich. Lene Mykjåland ble den store helten etter ekstraomganger i Sveits.

– Det var utrolig deilig. Vi spiller en god defensiv kamp, vi har bra struktur, vi skaper sjanser, men vi setter ikke dem før vi virkelig må. Da vi satte Lene Mykjåland alene med keeper og hun satte den i mål følte jeg at det gikk veien. Det var helt nydelig. Det er jo det vi drømt om siden vi vant serien i fjor, så vi er utrolig glade nå, sier assistenttrener Hege Riise.

Landslagstrener Roger Finjord var også superfornøyd med avansementet til Lillestrøm, som eneste norske lag i turneringen.

– Det var helt fantastisk. At vi har et lag som er videre i mesterligaen er kjempebra. Nå får de to nye kamper mot god motstand, som er perfekt mot OL-kvalifisering for landslaget og for klubblagene, sier Finjord.

Måtte ha ekstraomganger

I fjor røyk de ut av første runde av mesterligaen, men i år har LSK kvinner hatt planer om noe helt annet. I sekstendelsfinalen mot sveitsiske Zürich hadde de med seg 1–0 ledelse fra hjemmemøte. Og helt fram til det 87 minutt så det også ut til å være godt nok til avansement.

Men når Marit Sandvei bommer på en takling får plutselig Fabienne Humm fritt leide foran mål. 1–0 til sveitserne og LSK var bare tre minutter unna den europeiske oppturen de håpte på. I stedet måtte romerikingene ut i ekstraomganger.

Holdt unna for trykket

Ekstraomgangene ble jevne, men LSK hadde Lene Mykjåland på topp. Landslagsspilleren kjempet seg fri ni minutter inn i den første ekstraomgangen og satte ballen via keeper og i mål.

– Når det ble ekstraomganger var det ulidelig spennende. Da Mykåland, som har hatt en fantastisk sesong, utlignet må jeg innrømme at jeg ropte høyt, sier Finjord om sin reaksjon etter den avgjørende scoringen.

Sveitserne var svært nær å sikre straffesparkkonkurranse minuttet før slutt, men LSK holdt unna og sikret uavgjort 1–1 og 2–1 sammenlagt.

– Nå blir det spennende videre. Det er utrolig morsomt å spille disse internasjonale kampene, og nå får vi to til. Vi venter å spenning på trekning til mandag, sier Riise.

Neste runde i mesterligaen spilles 11. og 12. november, med returmøte 18. og 19. november.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal