Hopp til innhold

– Det ser forferdelig ut for sporten når spillere kollapser

Fjorårets Wimbledon-vinner var ikke spesielt fornøyd med spillerforholdene under sin første kamp i Australian Open.

TENNIS-OPEN/ Andy Murray of Britain hits a return to Go Soeda of Japan during their men's singles match at the Australian Open 2014 tennis tournament in Melbourne

Andy Muarray i aksjon under sin første kamp i Australian Open.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Andy Murray gikk enkelt videre fra sin første kamp i Australian Open tirsdag.

Da kampen var ferdigspilt, viste gradestokken 42,2 grader.

På pressekonferansen etter kampen advarte Murray arrangørene om de tøffe forholdene.

– Det er definitivt noe dere må vurdere. Selv om det er lett å si at forholdene er trygge, skal det bare én ulykke til, sa Murray og la til:

– Det ser forferdelig ut for hele sporten når spillere kollapser, ballgutter kollapser og publikum kollapser. Det er selvsagt ikke bra

«Umenneskelig»

Tidligere i turneringen har canadieren Frank Dancevic besvimt og en ballgutt kollapset.

Dancevic skal i følge ha beskrevet forholdene som «umenneskelige» og sier han frykter at forholdene kan være livsfarlige for spillerne i følge Daily Mail.

Også kvinnesiden har fått merke hetebølgen. Den kinesiske spilleren Peng Shuai kastet opp og fikk kramper under sin kamp mot Kurumi Nara.

– Ønsker ikke se noen ulykker

Murray tok seg videre til 2. runde etter å ha slått japaneren Go Soeda 6-1 6-1 6-3. De var heldige nok til å spille sin kamp i skyggen på Hisense Arena.

– Det har vært en del problemer i andre idretter hvor utøvere har fått hjerteinfarkt. I denne varmen «pusher» du deg virkelig til det ytterste. Jeg ønsker ikke å se noen ulykker her, sier en bekymret Murray.

Regjerende mester på kvinnesiden, Viktoria Azarenka sammenliknet forholdene under sin første kamp som «å danse i en stekepanne» i følge Eurosport.

– Siste jeg ønsket var krampe

TENNIS-AUS-OPEN

Serena Williams under sin første kamp i Australian Open.

Foto: PAUL CROCK / Afp

Verdensener Serena Williams virker så langt til å takle varmen, men også hun sier den høye tempraturen kan være problematisk.

– Noen ganger sier kroppen min nei til til varme tempraturer, andre ganger ikke.

Williams har vunnet Australian Open seks ganger tidligere, og har foran årets turnering trent i varmen i Florida.

Williams presiserte at det viktigeste er å ikke bli dehydrert:– Det siste jeg ønsket var å få krampe i dette været. Det kan skje så lett. Jeg drakk enorme mengder vann.

Arrangørene hevder i midlertidig at de fleste spillerne har taklet forholdene svært bra, og skriver i en pressemelding at de fleste kampene har blitt spilt uten behov for medisinsk assistanse.

Varmetiltak kun for kvinnene

TENNIS-AUS-OPEN

Serbiske Vesna Dolonc kjøler seg ned under kampen hun tapte mot Serena William.

Foto: PAUL CROCK / Afp

Turneringen har innført ti minutters pause mellom andre og tredje sett i kvinnenes kamper.

– Det er forskjellige regler for damer og menn, jeg vet ikke hvorfor, sa Murray.

Han er nok ikke den eneste som var forundret over hvorfor de samme ikke gjelder på herresiden.

Arrangørene har så langt ikke benyttet seg av takene som kan trekkes over på de to hovedbanene Hisense og Rod Laver.

Så langt har det ikke vært noen store overraskelser å melde om fra Australia, ettersom alle de ansett beste spillerne kom seg greit videre fra den innledende runden i turneringen.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal