Hopp til innhold

Kritiske til landslagsledelsens skyteforklaring

HOLMENKOLLEN (NRK): NRKs skiskyttereksperter mener skytetrening burde vært prioritert allerede før VM-sesongen.

Lunde Olsbu

MÅ FORBEDRES: Marte Olsbu skjøt fem bom på 15 kilometeren onsdag. NRKs ekspert Ola Lunde mener laget burde trent mer skyting før VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

Etter 19 bom for skiskytterkvinnene på onsdagens normaldistanse, var alle enige i at skyting må få høyere prioritet før OL i Sør-Korea om to år. For sent, mener NRKs eksperter.

– Da er det litt for dårlig å si at det kommer endringer til OL, mener NRKs skyteekspert Ola Lunde.

– Ingen umulig oppgave

Ledelsen ville ikke ta mye selvkritikk for å ha fokusert på den fysiske treningsbiten. Det til tross for at landslagstrener Stian Eckhoff sa under VM i Kontiolahti i fjor at mesterskapet på hjemmebane hadde alt fokus.

Halvard Hanevold

KRITISK: NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– De burde sett på skytingen tidligere. Det er noe som har vært et problem over lengre tid, påpeker Halvard Hanevold.

– De har åpenbart jobbet bra med langrennsdelen, men de har mistet mange muligheter på standplass. Det burde ikke vært noen umulig oppgave å kombinere treningen. Det blir litt dumt å si at man skal prioritere skyting til OL nå, fortsetter han.

Kvinnene selv utrykte overfor pressen, at de var usikre på hvorfor det ble så mange bom på 15 kilometeren.

– Det var mange grove bom og da gjør du en altfor dårlig jobb. Samtidig gjenspeiler det skytingen deres denne sesongen, men dette var hakket dårligere, sier Ola Lunde.

Evalueringsmøte

Onsdag kveld hadde kvinnene og trenerteamet en evaluering av hva som gikk galt.

– Vi tok et møte for å bli ferdig med onsdagen. Jentene fikk sagt sitt og jeg kom med korte, enkle innspill. Vi snakker sammen om det som gir trygghet, sier skytetrener Joar Himle.

Torsdag bar det rett på skytetrening - en trening som bare så vidt ble gjennomført på grunn av den berømte Kollen-tåka.

– De fikk gjennomført økta og terpet på detaljene vi hadde gått igjennom. Det handler om avtrekksteknikk. At det er mer kontrollert med ettertrykk. De avslutter skuddet litt for tidlig, forklarer Himle.

Stafettlaget

LAGET: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu går VM-stafetten. Her flankert av trenerne Steinar Mundal (t.v.) og Stian Eckhoff.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Kan snu

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Synnøve Solemdal utgjør Norges stafettlag. De har tro på at de kommer sterkere tilbake.

– Vi må ta oss sammen, ingen var fornøyd med det vi gjorde på standplass på normalen. Vi skal ikke fleipe det bort, men vi vet vi er gode når vi er på vårt beste, sier Fanny Horn Birkeland.

– Skyting er jo alt mulig. Det har vi sett mange ganger, så det er mulig å endre det. Men det må jobbes hardt og man må gjøre en hardere jobb, være mer skjerpet i hodet, understreker Lunde.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal