Mourinhos tolkning av fansens hyllest: – «Vi vil ha ham. La ham jobbe i fred»

Chelseas hardt pressede manager viste følelser under oppgjøret mot Dynamo Kiev.

SOC/ Chelsea v Dynamo Kiev - UEFA Champions League Group Stage - Group G

RØRT: José Mourinho viste sin takknemlighet da supporterne hyllet ham under kampen mot Dynamo Kiev.

Det er ikke mye som har stemt rundt José Mourinho denne sesongen. 15.plass i ligaen etter elleve kamper, en åpen konflikt med eget legeteam og bortvisning fra benken er bare noe av det den karismatiske portugiseren har fått oppmerksomhet for.

Men i onsdagens Mesterliga-oppgjør mot Dynamo Kiev fikk han en etterlenget opptur. Et nydelig frispark fra Willian sørget for 2-1-seier og tre viktige poeng.

– Et uforglemmelig øyeblikk

Men for Mourinho var det likevel et helt annet øyeblikk som gjorde sterkest inntrykk. Underveis i kampen begynte supporterne å synge portugiserens navn, og viste at de fortsatt står bak klubbens hardt pressede manager.

Britain Soccer Champions League

MED SUPPORTERNE I RYGGEN: José Mourinho har ikke msitet fansens tillit til tross for en rekke svake resultater.

Fra sidelinjen viste en rørt Mourinho tydelig at han satte pris på hyllesten.

– Det at hele stadion støttet meg i en så vanskelig tid er et uforglemmelig øyeblikk i karrieren min, innrømmet han etter kampen.

52-åringen har mottatt kritikk fra alle kanter etter de dårlige resultatene som videre har fremprovosert flere barnslige opptredner i media. Flere har spekulert i hvor lenge Chelsea kan leve med managerens oppførsel.

– Hyllesten i dag kommer etter en periode hvor resultatene ikke har vært bra. Det kommer i en periode der folk ber meg om å forsvinne. Supporterne våre leser aviser, de ser på TV, og de hører på meningene til eksperter og kommentatorer. Budskapet deres i dag var fantastisk. Det de sa i dag var: «Vi vil ha deg her. La ham jobbe. Vi vil ha ham. La ham jobbe i fred», det var fantastisk, sier Mourinho.

Mourinho takker supporterne

Fornøyd med prestasjonen

Seieren onsdag gjør at Chelsea ligger på andreplass i gruppen, tre poeng bak Porto.

Det betyr at de ligger godt an til å ta seg videre fra gruppespillet.

– Denne seieren var en stor lettelse. Vi hadde klart oss med uavgjort for å fortsatt ha troen på å kvalifisere oss. Så det var ingen dramatikk på 1-1. Men på det mentale planet var det viktig å snu et negativt øyeblikk. Laget var mentalt sterkt og fortsatte å kjøre på. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Chelsea-sjefen.

Lørdag venter Stoke borte for London-klubben. Der er bare seier godt nok for de regjerende mesterne og deres mye omtalte leder.

• KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

– Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - KFUM Oslo (1-1)
  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)