Indisk avis: «Anand startet med stil»

Indias største avis mener Vishy Anand (43) viste i VM-åpningen at han har forberedt seg soleklart best.

Viswanathan Anand og Magnus Carlsen

Viwanathan Anand og Magnus Carlsen spilte sitt første VM-parti lørdag. Det endte med remis - et resultat Magnus Carlsen ikke var spesielt fornøyd med.

«Viswanathan Anand startet sitt tittelforsvar med stil, og holdt unna for Magnus Carlsen til et uavgjort-resultat», skriver indiske The Times i sin nettavis.

Magnus Carlsen klarte som kjent ikke å få noe ut av åpningspartiet mot Anand lørdag formiddag. Duellantene endte kampen med remis - altså 0,5 poeng til hver - i et parti som bare varte i drøyt halvannen time.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen startet partiet med en Reti-åpning, men Anand lot seg ikke affisere.

– Jeg er ikke veldig fornøyd med kampen. Jeg er fornøyd med å få spilt i dag, men jeg er ikke fornøyd med hvordan kampen gikk. Jeg hadde håpet å få spille lenger, sa Carlsen på pressekonferansen.

– Ga ikke Carlsen noen sjanser

Ettersom Anand spilte med svarte brikker, den antatt vanskeligste fargen å ta poeng med, mottar han meget rosende ord fra den indiske pressen.

«Inderen ga ikke Carlsen noen sjanser, som forsøkte seg på en Reti-åpning. Han fikk ingenting ut av det», skriver avisen videre.

En Reti-åpning er en kjent sjakk-manøver, som henviser til at Carlsen startet partiet med å flytte springeren (hesten) fram.

Også andre indiske aviser roser landsmannens innsats.

«Anand tvang Carlsen til uavgjort», skriver Indian Express, og hevder at Carlsen måtte akseptere et «pinlig uavgjortresultat allerede etter 16 trekk».

«Hadde ikke noe å komme med»

Indian Times hevder Anand hadde overtaket etter trekk ni, og mener Carlsen ikke hadde «noe å komme med» etter det.

Anand hevder overfor avisen at visste umiddelbart hva Carlsen forsøkte seg på.

– Etter to trekk skjønte jeg at det var Reti-åpning, men etter det vet jeg ikke hva han gjorde, sier Anand.

Søndag morgen norsk tid skal sjakk-kandidatene ut i det andre av totalt tolv partier i sjakk-VM. Med Anand-seier der, vil Carlsen ha fått en veldig dårlig start.

Magnus Carlsen og Vishy Anand endte med remis i det aller første partiet i VM-kampen i India, lørdag formiddag. Kampen var over etter halvannet times spill.

Første dag og parti er ferdig i verdensmesterskapet i sjakk i den indiske byen Chennai. NRKs sjakkekspert Torstein Bae tar deg gjennom trekk for trekk og gir deg et innblikk i hva som kunne skje og hva som skjedde i den historiske kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand.

En gjennomgang av første parti i Chennai

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)