Hopp til innhold

Hushovd til NRK: – Det blir ingen Tour på meg i 2014

Thor Hushovd (36) bekrefter overfor NRK at han trekker seg fra Critérium du Dauphiné og at han ikke deltar i årets Tour de France.

Hushovd

Thor Hushovd kommer ikke til å sykle årets Tour de France.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Thor Hushovd

En sliten Thor de France etter Paris-Roubaix der han endte på

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Det blir ingen Tour på meg i 2014, sier Thor Hushovd til NRK etter dagens etappe.

I et intervju med NRK etter dagens etappe i Critérium du Dauphiné avslører han at han ikke kommer til å sykle i årets utgave i Thor de France.

– Nå må jeg stikke fingeren i jorda og si at jeg ikke er i rute, jeg er ikke i form og har ikke helsa i orden til å være med i Tour de France, fortsetter en skuffet Hushovd.

Thor Hushovd hadde en tung dag på sykkelen på tirsdagens etappe i Frankrike. Han kom inn 16.48 minutter bak vinneren på 162.-plass på en relativt flat etappe.

– Det er alltid tøft når en ser at en sliter, og jeg skjønte det gikk seint og jeg var blant de første som datt av. Det er nedtur å kjenne det, sier Hushovd.

Det var i den siste andrekategoribakken opp til Col de la Mûre at han datt av hovedfeltet og aldri kjørte seg inn igjen.

– Det er et veldig tungt slag for Thor Hushovd at han må stå av dette rittet og ikke minst si fra seg plassen, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

– Helsa mi er ikke bra

Thor Hushovd har bestemt seg for å stå av rittet i Frankrike som pågår nå også etter dagens tunge etappe.

– Jeg har bestemt meg for å ikke så starte i morgen. Helsa mi er ikke bra, det er noe som er feil og har jeg tenkt å finne ut av, sier en sliten Hushovd.

Det er gammelt nytt at Hushovd ikke har kontrakt med BMC etter årets sesong og det har vært spekulasjoner om hvordan fremtiden til Grimstad-syklisten ser ut.

– Jeg har heldigvis lag som er interessent. Det er nå fremover jeg skal jobbe med det. Jeg må ta en prat med manageren min og se litt hva som skjer, sier Hushovd til NRK.

Dag Erik Pedersen mener karrieren til Hushovd nå har kommet til et viktig punkt.

– Dette er et kritisk punkt for Thor Hushovds karriere, han må først og fremst finne ut av hva som er feil med helsa og hvorfor han ikke restituerer seg. Dette er et viktig veikryss han har kommet frem til, sier Pedersen.

Saken fortsetter under intervjuet med Thor Hushovd.

Hushovd sier han står over Tour de France 2014.

Hør NRKs intervju med Thor Hushovd etter tirsdagens etappe i Critérium du Dauphiné. Han står over årets Tour de France, er usikker på sykkelfremtiden og står også av Critérium du Dauphiné.

Tredje året uten Hushovd

Med bekreftelsen fra Frankrike blir det tredje året på rad at Thor Hushovd ikke deltar i Tour de France. Forrige gang han deltok var i 2011 da han vant to individuelle etapper og en lagtempo-etappe.

– Jeg tror Thor Hushovds dager i Tour de France er talte nå som helsa ikke funker. Jeg personlig ser mørkt på Hushovds muligheter til å kjøre Tour de France i årene som kommer, mener Dag Erik Pedersen.

De siste sesongene har sørlendingen vært plaget av skader og sykdom og ikke fått tillit av laget BMC.

I årets sesong står Hushovd uten seire, men med andreplasser på en etappe i Tour Mèditerranèen og en i Tour of California.

I vårklassikerne endte han på 19. plass i Paris-Roubaix og niende plass i Gent-Wevelgem som de beste plasseringene.

Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll har blitt pålagt taushetsplikt rundt Thor Hushovd fra BMC. Han kunne ikke svare på hva som var Hushovds planer videre nå som Tour de France ryker og hva som har skjedd med Hushovd.

Hushovd Tour De France

Forrige gang Thor Hushovd vant en etappe i Tour de France var i 2011 og målbyen var Gap. Der spurtslo han Edvald Boasson Hagen etter et brudd hadde gått inn.

Foto: Peter Dejong / Ap

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal