Hopp til innhold

Hosteproblemene ødelegger for Cologna - kan bli hans siste tour

OBERSTDORF/OSLO (NRK) Dario Cologna sliter så mye med astma at han vurderer å droppe Tour de Ski i fremtiden.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

SLITER: Dario Cologna har slitt tungt under årets utgave av Tour de Ski. Nå vurderer han å droppe skifesten i fremtiden.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Ingen har vunnet Tour de Ski flere ganger enn Dario Cologna på herresiden. Sveitseren vant sammenlagt tre ganger mellom 2008 og 2012.

Kanskje siste gang

Men i årets utgave har han slitt tungt. Etter fire etapper ligger han over tre og et halvt minutt bak Martin Johnsrud Sundby i sammendraget.

switzerland Cross Country Wold Cup

LANGT BAK: Dario Cologna ligger over tre og et halvt minutt bak i sammendraget. Litt av årsaken kan skyldes astma.

Foto: Gian Ehrenzeller / Ap

29-åringen sliter med astma, noe som fører til mye hosting mellom etappene. Det kom tydelig frem da NRK snakket med ham etter tirsdagens sprint.

–Det var ikke enkelt mentalt i dag. Jeg hostet hele tiden mellom prologen og finaleheatene. Jeg prøvde mitt beste. Men touren er tapt for meg, og jeg må fokusere på enkeltetapper, sier han.

Nå er han i tvil om Tour de Ski er en konkurranseform han lenger tåler, og hinter samtidig om at årets utgave kan være den siste han deltar i.

– Med denne hostingen etter løp, og gjennom natten, så er det ikke enkelt for meg. Jeg vet ikke om touren er noe for meg i fremtiden. Jeg må kanskje fokusere på enkeltløp og de store mesterskapene, sier han.

– Skjønner ham godt

En som vet hvordan det er å slite med astma er Martin Johnsrud Sundby. Til tross for at han om dagen er suveren i skisporet, kjenner han seg godt igjen i problemene som hans sveitsiske konkurrent beskriver.

Han håper imidlertid at den trippelte sammenlagtvinneren prøver å gå for en fjerde triumf i fremtiden.

Sundby

SLITER: Både Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna sliter med astma.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror både Dario og jeg har en stor utfordring med astma og den belastningen som touren er for kroppen. Når man sliter med dårlige lunger, så er det trøblete. Så jeg skjønner ham godt, men jeg håper han vil prøve å ta en ny seier de kommende sesongene, sier han.

Hosting gjennom natten fører til mindre søvn og dårligere restitusjon. Noe som er helt avgjørende i en konkurranseform som Tour de Ski.

– Vi sliter med litt det samme. Jeg har hørt han hoste, og han har sikkert hørt meg hoste. Det er noen i feltet som får det verre enn andre, og han er kanskje en av dem som får det verst. Så jeg skjønner ham godt, sier Sundby.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal